RU  UA

Ворог б'є по Запоріжжю та "закручує гайки" на окупованих територіях

Росія продовжує тероризувати Запоріжжя ракетними ударами — є влучання в об'єкти енергетичної інфраструктури. А на тимчасово окупованих територіях спостерігаються значні проблеми у різних сферах життя.

Про те, куди прилетіли ворожі ракети цієї ночі, як противник "закручує гайки" на окупованих територіях та чого чекати 9 травня, в етері Апостроф TV розповів депутат Запорізької обласної ради Аскад Ашурбеков.

Читайте також: Не факт, що зможуть: скільки росіяни хочуть "мобілізувати" у Запорізькій області

Він нагадав, що в ніч на 8 травня Росія випустила по Запоріжжю до 10 ракет – постраждалих немає, проте є ураження об’єктів інфраструктури, а також енергетичний об’єкт. Після атаки фіксували відключення світла в деяких районах:

"Після ударів будо відключення електрики в деяких районах міста, проте наразі живлення відновлене. В прифронтових населених пунктах бувають перебої з енергією, проте об’єкти критичної інфраструктури працюють".

За словами, депутата Запорізької облради, росіяни готують удари не лише на 8, а й на 9 травня: "Тому важливо не влаштовувати масових зібрань". Він наголошує, що на окупованих територіях також не будуть проводитися масові заходи.

Крім того, Аскад Ашурбеков додає, що з окупованих територій щодня стає все важче виїжджати, а пункт пропуску біля Василівки взагалі не працює.

"На території Запорізької області лишається близько 300 тисяч людей. Це вдвічі менше, ніж до війни. Відкриті воєнкомати і приписні столи на підприємствах для примусової мобілізації місцевого населення", – коментує депутат Запорізької облради та додає, що є значні проблеми у медичній галузі, соціальних виплатах та освіті: – За період окупації занепала медична сфера. Будь-які соціальні виплати зав’язані на російський паспорт. Не вистачає лікарів, освітян".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Україні 7 областей потрапили під ворожі удари.

  • Вас також може зацікавити:

Росія атакувала енергооб'єкти у 6 областях

Росія хоче досягти успіхів до 9 травня: окупанти застосовують "заградотряди"

Росіяни продовжують штурми у районі Часового Яру: карти боїв від ISW