RU  UA  EN

Середа, 25 вересня
  • НБУ:USD 41.00
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.00
Суспільство

Новини

24 вересня

Всі новини

Чи будуть повістки в "Резерв+": в Міноборони дали неоднозначну відповідь

Наразі в Міноборони України не планують надсилати повістки через новий мобільний застосунок "Резерв+", що дає змогу військовозобов'язаним оновити свої облікові дані.

Про це заявила заступник міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону.

За її словами, робота над таким функціоналом наразі не ведеться.

Читайте також: Чи враховують додаток "Резерв+" при перетині кордону: пояснення ДПСУ

"Тому що немає законодавчого рішення на будь-якому рівні. Тому повістки через застосунок "Резерв+" не розсилаються. І поки що не плануються", - розповіла спікерка.

Нагадаємо, з 18 червня Міністерство оборони планує запустити в системі "Резерв+" QR-код. Це дозволить згенерувати витяг з "Оберегу", який матиме таку ж юридичну силу, як і військово-обліковий документ.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які дані треба оновити до 16 липня і коли це треба робити повторно.

  • Вас також може зацікавити:

Програмісти не винні: у Міноборони і ТЦК назвали причину збоїв у додатку "Резерв+"

Оновлення даних військовозобов’язаними: коли треба приходити до ТЦК і коли не обов’язково

Чи вручають повістки у ЦНАПах: відверта відповідь влади Києва

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.