RU  UA

Росіяни перекидають в Крим ППО і військову техніку замість знищеної ударами ЗСУ

На тлі успішних уражень російських військових цілей, зокрема після нещодавньої атаки по дивізіонах С-300 та С-400 в тимчасово окупованому Криму, росіяни стикнулись з потребою перекинути в Крим нові комплекси ППО та військову техніку.

Про перекидання на півострів техніки на заміну знищеної, удари по Су-57 та дозвіл для ударів по РФ розповів в етері Апостроф TV розповів військовий експерт Владислав Селезньов.

Читайте також: Росіяни вже не знають, куди ховати свою ППО: як ЗСУ "виносять" ворожі аеродроми

Він вказав на те, як успішно та системно ЗСУ почали ліквідовувати російські засоби ППО в тимчасово окупованому Криму, згадавши про нещодавній удар по радіолокаційних установках комплексів С-300 та С-400:

"ЗСУ системно руйнують ППО в Криму. Знищено радіолокаційні установки комплексів С-300 та С-400".

"Знищення елементів ППО в Криму спрямоване на полегшення використання нашої авіаційної техніки. Ворог почав більш ретельно ховати свої об’єкти, проте розвідка їх виявляє", – коментує експерт

З огляду на це у росіян виникла потреба завезти на півострів нові комплекси – для цього зокрема послуговуються Керченським мостом: "Водночас росіяни заводять до Криму нові комплекси та військову техніку. Зокрема знову почали проходити ешелони залізничною частиною Кримського мосту".


Позитивний вплив на ліквідацію російської техніки відіграє також дозвіл на використання західної зброї для ураження цілей зокрема і на території РФ.

"Дозвіл на використання західної зброї по території Росії поширюється лише на ті засоби, які мають дальність до 80 км, – вказує експерт та додає: – В той же час, використовувати ATACMS по Росії ми поки що не можемо".

Згадав Селезньов також і про нещодавнє ураження російського Су-57 – зауважує, що це "перспективний літак", але санкції, накладені на РФ, не дозволяють налагодити масове виробництво:

"Росіяни займаються Су-57 вже 15 років. Це перспективний літак. Проте санкційна політика заважає їм налагодити масове виробництво. Зараз у них до 2 десятків таких літаків, з яких 2 - пошкоджені. Один з них ймовірно можна відновити, другий, скоріше за все, знищений безповоротно", – говорить він, надавши, що такі винищувачі здатні нести ракети Х-69 та КАБ вагою до 1,5 тони.

Раніше "Апостроф" вже писав про нові подробиці удару ЗСУ по аеродрому в російському Ахтубінську.

  • Вас також може зацікавити:

ЗСУ вгатили ракетами ATACMS по паромній переправі в Криму: деталі

Вночі дрони атакували енергоміст до Криму

Росіяни "осліпли" на 380 км ділянці фронту: у Криму уражено важливий комплекс РЛС