RU  UA

Замах у Києві на Айдоса Садикова: дружина розповіла про його стан

У вівторок, 18 червня, у Києві стріляли в казахського опозиціонера Айдоса Садикова. Чоловік в тяжкому стані, а у замаху на вбивство звинувачують президента Казахстану Токаєва.

Про це розповіла дружина казахстанського опозиціонера Айдоса Садикова, журналістка Наталія Садикова в ефірі "Апострофа".

Читайте також: У Вінниці хлопець вбив молоду дружину з її подружкою і застрелився: фото і всі подробиці трагедії

Стан здоров'я Айдоса Садикова

18 червня чоловікові зробили операцію. Куля потрапила йому в голову. Лікарі під час операції дістали кулю. Але стан його залишається дуже важким. Лікарі не дають жодних прогнозів, стосовно того, чи піде чоловік на поправку.

Реакція Токаєва

Токаєв доручив по лінії дипломатичного відомства та правоохоронних органів направити офіційні запити українській стороні щодо цього серйозного інциденту.

"Усі колізії, розбіжності у нашому суспільстві слід вирішувати виключно у правовому полі, на основі чинного законодавства, відповідно до основних міжнародних норм. Саме з цієї точки зору необхідно розглядати злочин, що відбувся вчора, у Києві щодо громадянина Казахстану Айдоса Садикова", — сказав він.

Замовник вбивства

Дружина потерпілого прямо звинувачує в замаху на вбивство президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва.

"Він так відреагував. Я думаю, що так йому порадили. Я думаю, що українська сторона не зробить такої помилки, і не надасть жодної інформації владі Казахстану", - каже Наталія Садикова.

Раніше "Апостроф"розповідав, що в лікарні Запоріжжя помер чиновник, на якого було скоєно замах.

  • Вас може зацікавити:

У Запоріжжі скоєно замах на чиновника міськради: кілер випустив чотири кулі

У США посеред вулиці сталась стрілянина: є загиблий, багато поранених

У вбивстві 9-річної дівчинки з України в Німеччині запідозрили двох чоловіків. Фото