RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

Всі новини

“Мобільний варіант ТЦК": які послуги планують додати до застосунку “Резерв+”

Застосунок "Резерв+" планують зробити окремим "мобільним ТЦК та СП", щоб громадяни могли взаємодіяти переважно зі смартфона. До функціонала планують додати електронні направлення на ВЛК, онлайн-ректуринг та навчальні матеріали для підготовки.

Про це в інтерв’ю NV розповіла заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко.

Вона вказала, що Міністерство оборони України планує додати до застосунку "Резерв+" нові функції. Окрім вже запропонованого функціоналу що дозволяє українцям дистанційно оновлювати особисті дані без потреби обов'язкового візиту до ТЦК та СП, вона згадує про такі можливості:

  • електронне скерування на проходження ВЛК;
  • онлайн-рекрутинг;
  • навчання для військовозобов'язаних у "Резерв+".

За її словами, цифрова команда Міноборони має намір створити комплексне ТЦК та СП в застосунку, "... щоб взаємодія громадянина з цими органами в більшості випадків відбувалася виключно за допомогою смартфону".

Ось що сказала заступниця міністра:

"Надалі ми плануємо додати можливість отримати електронне скерування на проходження ВЛК, запровадити онлайн-рекрутинг, щоб людина могла подавати своє резюме через додаток до тієї військової частини, яка безпосередньо її цікавить, працювати з тим командиром, з яким вона відчуває себе максимально впевненою та ефективною".

Окрім цього вона наголосила на планах Міноборони таки запровадити навчання для військовозобов'язаних у "Резерв+":

"Хочемо тут додати всю необхідну інформацію, яка стане в нагоді людині, аби підготуватися до служби в лавах наших військ. Там будуть відеоуроки, тести, потім сертифікати".

Раніше ми також розповідали, що робити, якщо застосунок показав статус розшуку.