RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

26 вересня

25 вересня

24 вересня

23 вересня

20 вересня

19 вересня

Всі новини

Вимагав 100 тис. грн хабаря: СБУ схопила топменеджера "Енергоатома"

Співробітники Служби безпеки затримали топменеджера НАЕК "Енергоатом" за підозрою у вимаганні 100 тисяч гривень хабаря за "схеми" з поставками палива.

Про це повідомив журналіст-розслідувач Юрій Ніколов у соцмережі Facebook.

Він зазначив, що силовики схопили посадовця поблизу офісу компанії. Йдеться про Олександра Скопича.

"Це фото з затримання топменеджера "Енергоатома". За даними мого джерела, СБУ прийняло його прямо біля офісу компанії на Гоголівській на хабарі 100 тисяч, який він вимагав за мутьож з поставками палива", - повідомив Ніколов, додавши фото.

Журналіст нагадав, що напередодні нардеп зі "Слуг народу" Ярослав Железняк натякав, що можуть бути новини стосовно керівника служби "Енергоатому" щодо комплаєнсу і ревізійної роботи.

"І я згадав. Друге фото я робив сам на минулорічному засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради, яка розбиралась в корупційних закупівлях атомників. Там було багато матеріалу від "Наших грошей", то ж я був запрошений до участі. І фактично напроти мене сидів ось цей гражданін - директор з контрольно-ревізійної роботи "Енергоатому" Олександр Скопич. Він абсолютно цинічно ліпив горбатого про відсутність корупції в їхніх закупівлях. Ну-ну", - зауважив він.

Також нагадав, то саме Скопич був одним із членів Нацагентства з питань запобігання корупції у 2016-2019 роках, коли воно займалось виправдовуванням "корумпантів", і особисто він організував протокол про визнання корупціонером голови НАБУ Артема Ситника.

Офіційно СБУ не повідомляла про затримання посадовців в "Енергоатомі".

Нагадаємо, 12 серпня Офіс Генерального прокурора повідомив про затримання на хабарі у пів мільйона доларів Олександра Хейла - заступника міністра енергетики та посадовця одного з державних вугільних підприємств.