RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Насильство щодо дітей: навчальні заклади України чекають перевірки

В Україні всі навчальні заклади, де проживають діти, чекають перевірки на предмет насильства чи порушення інших прав.

Про це заявила голова Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович у соцмережі Facebook.

За її словами, відповідне доручення зробила Національній соціальній сервісній службі. Для цього фахівці розробили спеціальний опитувальник, щоб не травмувати почуття дітей.

"Я доручила Нацсоцслужбі провести перевірки в усіх закладах, де цілодобово мешкають діти, з метою виявлення можливих фактів насильства щодо них або порушення інших прав", - повідомила вона.

Так міністр відреагувала на повідомлення про можливі факти насильства в одній із спецшкіл у Львівській області, де проводять перевірки.

Також зазначила, з огляду на це, краще, щоб усі діти могли навчатися ближче до своїх домівок і щовечора повертатися додому.

"На жаль, зараз таких дітей змушені відправляти до спецшкіл, яких лише кілька в області. Зрозуміло, що до них неможливо добиратися щодня, тому потрібні не окремі заклади, а класи в загальних школах. Тоді батьки зможуть обрати навчальний заклад поруч із домом", - додала вона.

Про можливі факти насильства над дітьми в ребцентрі на Львівщині повідомив український омбудсмен, якому поскаржились діти. Вони розповіли, що директор вчиняв дії сексуального характеру щодо дівчат, принижував та погрожував побиттям, поміщенням у психлікарню. Вони звертались у різні органи, однак не було жодної реакції.

Раніше "Апостроф" писав, що омбудсмен терміново організував перевірку у навчально-реабілітаційному центрі.

Також ми писали, що керівника навчально-реабілітаційного центру у Львівській області відсторонили від роботи на час проведення перевірки.