RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Косюк впевнений, що у вирішенні питань екології провідну роль повинні відігравати громади

Голова правління МХП Юрій Косюк оцінив концепцію створення Загальнодержавної автоматизованої системи «Відкрите довкілля».

На думку бізнесмена, українська громадськість вже давно потребує автоматизації процесів збору інформації та запровадження електронного урядування в сфері екології. Косюк наголосив, що це серйозний крок на шляху до вирішення проблем охорони навколишнього середовища.

«Швидке оперування даними про проблемні точки значно пришвидшить вирішення кризових ситуацій, а головне зможе їх попередити», - написав Юрій Косюк на своїй сторінці у Facebook.

Юрій Косюк

Однак, Косюк зазначив, що головну роботу у цьому напрямку слід зосередити на місцях, а точніше - в діючих ОТГ та тих, які знаходяться в процесі об’єднання. Він також переконаний, що громади повинні мати не лише доступ до проблематики, а і ресурси для її вирішення.

«Органам центральної влади слід залишити лише координаційну та наглядову функції. Оскільки у вирішенні питань екології провідну роль повинні відігравати громади – саме вони мають стати головними арбітрами в екологічному захисті своїх територій», - наголосив Юрій Косюк.

Нагадаємо, що 6 березня Мінприроди винесло на громадське обговорення концепцію створення системи, яка дозволить громадянам мати вільний доступ до інформації про стан довкілля.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: МХП, Косюк