RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Мережу розбурхали масштабні обшуки на "Новій пошті": перші подробиці

Користувачі інтернету активно обговорюють новину про те, що в п'ятницю, 16 березня, співробітники Генеральної прокуратури України (ГПУ) проводять обшуки в офісах "Нової Пошти" в Києві, Полтаві та Харкові.

Відповідний пост на своїй сторінці в Facebook розмістив співзасновник компанії Володимир Поперешнюк.

"Вперше в моїй практиці роблять обшук мого кабінету і мене особисто. Забирають особистий комп'ютер. Відчуваю, як прямо на очах поліпшується інвестиційний клімат у країні", - зазначив він.

У той же час прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган підтвердила інформацію про обшуки.

"У рамках кримінального провадження головним слідчим управлінням ГПУ проводиться близько 15 обшуків складських і офісних приміщень ТОВ "Нова Пошта" в містах Київ, Полтава, Харків і Дніпро", - уточнила вона.

Сарган додала, що всі слідчі дії відбуваються без залучення спецпідрозділів, у рамках закону. За її словами, деталі кримінального провадження будуть озвучені після надання інформації слідчими.

"У понеділок скажуть, що Рубан через "Нову Пошту" відправляв для Савченко гранатомети, в меблевому гарнітурі", "А що шукають?", "Феодалізм форева", "СБУ і ГПУ отримали перевірену інформацію, що через НП пересилали біткоіни", "Значить, хтось зацікавився вашим бізнесом. Що, втім, не дивно. Я думав раніше прийдуть. Тримайтеся! " - пишуть в інтернеті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Служба безпеки України провела більше 25 обшуків в різних містах країни у осіб, причетних до антиукраїнської діяльності.