RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

"Укрзалізниця" зриває контракти українських експортерів - ЗМІ

Відразу два українські гірничо-збагачувальний комбінату поскаржилися на дії "Укрзалізниці", яка в грудні різко зменшила обсяги перевезень продукції, чим поставила під загрозу виконання експортерами умов міжнародних контрактів.

Про це повідомляє Еспресо.TV

Причиною стало кардинальне зменшення кількості вагонів, які в грудні УЗ надасть цим компаніям для перевезення вантажів.

Як розповів начальник цеху відгрузки готової продукції ПрАТ "Полтавський ГЗК" Геннадій Титаренко, в грудні "Центр транспортної логістики" (ЦТЛ) ПАТ "Укрзалізниця" суттєво зменшив подачу вагонів.

"На сьогоднішній день "Полтавський ГЗК" відчуває гострий дефіцит вагонів "ЦТЛ". В грудні цього року ми оголосили план перевезення 266 тис. тонн, з яких до перевезення "ЦТЛ" було прийнято лише 191 тис. тонн, що передбачає забезпечення 90 вагонів на добу. Станом на 18 грудня поточного року забезпечення вагонами складає всього 38 вагонів на добу (42% від прийнятого) або 698 вагонів. І покращення ситуації із забезпечення вагонами не проглядається", - говорить начальник цеху відгрузки готової продукції ПрАТ "Полтавський ГЗК" Геннадій Титаренко.

Гостро відчули проблему з подачею вагонів також і в ПАТ "Криворізький залізорудний комбінат".

"Складається враження, що проблема створена штучно. Про це свідчать цифри. Постраждає бюджет через недоотримання податку на прибуток, по-друге, ми несемо репутаційні втрати перед нашими європейськими партнерами, оскільки не можемо виконати умови контрактів", - прокоментував ситуація дл Еспресо в.о. заступника голови правління "Криворізького залізорудного комбінату" Олександр Капука.

За експертними оцінками, внаслідок дій Укрзалізниці бюджети України можуть недоотримати понад 16 млн. гривень.