RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У найбільшому агрохолдингу розповіли, як великий бізнес стимулює економіку України і розвиває регіони

Агроіндустріальний холдинг МХП, що є найбільшим виробником м'яса курки, протягом багатьох років вносить вклад в економіку і розвиток регіонів і забезпечив десятки мільярдів гривень до бюджетів всіх рівнів у вигляді податків, і зарплати десяткам тисяч співробітників, а також інвестиції в інфраструктуру.

На даний момент компанія входить в список найбільших платників податків країни.

Так, протягом двох років МХП подвоїв витрати на оплату праці своїх співробітників. Якщо в 2016 році фонд оплати праці на більш, ніж 30 підприємствах МХП в 14 регіонах України становив 2,33 млрд грн, то за підсумками 2018 року на зарплати співробітників пішло 4,48 млрд грн. За 6 місяців поточного року один з найбільших роботодавців країни, на підприємствах якого зайняті понад 28 тисяч співробітників, направив на оплату праці більше 2,34 млрд грн.

Тільки за минулий рік МХП сплатив 3,2 млрд гривень податків і зборів. Також за підсумками 2018 року МХП на 48% збільшив сплату місцевих і соціальних податків у порівнянні з попереднім періодом завдяки підвищенню ефективності та масштабів виробничої діяльності, а також збільшення обсягів продажів на внутрішньому і зовнішньому ринках.

Крім того, МХП, очолюваний українським бізнесменом Юрієм Косюк, щорічно приносить в Україну сотні мільйонів доларів валютної виручки.

Сьогодні сплачені підприємствами холдингу податки залишаються на місцях і сприяють активному розвитку громад, формують фундамент їх фінансової незалежності країни в цілому.

"МХП тісно співпрацює з усіма зацікавленими сторонами: споживачами, партнерами (клієнтами), місцевими громадами, інвесторами. Наші співробітники - це жителі сіл і міст, де компанія веде свою діяльність. Ми постійно на зв'язку з місцевими громадами. МХП дотримується принципів сталого розвитку та партнерства, залучаючи громади до спільних проектів. Працюючи разом, ми можемо поліпшити якість життя в регіонах, забезпечуючи сталий розвиток як МХП, так і України", - пояснює тісний зв'язок діяльності МХП з інтересами локальних громад Юрій Косюк на зустрічі з інвесторами.

У розвиток регіонів країни протягом 2018-го і першої половини 2019 року холдинг інвестував понад 262 млн гривень в рамках проектів корпоративної соціальної відповідальності: ремонт доріг, шкіл та садочків, облаштування соціальної інфраструктури загального користування, медичну допомогу в селах, матеріальну допомогу молодим сім'ям з дітьми.

Згідно із заявою компанії, МХП бере на себе соціальні зобов'язання в регіонах, звідки до появи цих підприємств люди постійно виїжджали на заробітки в Польщу або Чехію.

У 2016 році на КСВ-проектах компанія витратила близько 67,5 млн грн. У 2017 році - 94 млн. Сьогодні ж ця сума перевищила за 200 млн. На будівництво, ремонт дитячих садків і шкіл було виділено 41 млн, ще 57 млн були спрямовані на спортивні та культурні заходи, розвиток місцевої інфраструктури. Також МХП забезпечує підтримку місцевого бізнесу, а жителі регіонів присутності підприємств МХП бачать в холдингу надійного партнера не тільки по бізнесу, але і по соціальним, екологічним, освітнім та іншим проектам.