RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Вже є стратегічний партнер: бізнесмен Ярославський заявив, що готовий будувати українські дороги

Бізнесмен Олександр Ярославський підтвердив, що готовий почати "приводити в порядок" дорожню інфраструктуру України.

Про це він розповів в ефірі "112-Україна" з кулуарів зустрічі "Зшити Україну: безпека, будівництво, фінансування".

"Я знайшов стратегічного партнера для себе, озвучувати поки не буду цю компанію. Це відома компанія, ми готові з ними освоювати новий напрямок для DCH - дорожнє будівництво. Це близько 100-300 км нового дорожнього покриття", - розповів Ярославський.

Зустріч з представниками бізнесу провели президент Володимир Зеленський, прем'єр Олексій Гончарук, голова Мінінфраструктури Владислав Криклій і глава Укравтодору Олександр Кубрак.

На прохання журналістів прокоментувати підсумки зустрічі "Зшити України", бізнесмен сказав: "Треба вже від слів переходити до справи. Я думаю, що двох форумів цілком достатньо, щоб взятися вже за лопати, за катки і почати працювати". На питання про результати своєї участі у приведенні в порядок українських доріг відповів: "Буде не гірше, ніж підготовка Харкова до Євро-2012".

Нагадаємо, що на попередньому подібному форумі в кінці січня Олександр Ярославський заявив про готовність приступити до робіт зі створення високоякісних доріг в Україні хоч в березні - як було озвучено в заявах прем'єра і глави Укравтодору.

"У DCH є досвід будівництва інфраструктурних об'єктів. Для нас цей бізнес не новий, і ми знаємо, як це робити", - розповів Ярославський і анонсував створення нового бізнес-напрямку в групі DCH.

Інвестпортфель DCH включає активи в таких галузях як будівництво і девелопмент (мережа ТРЦ Караван Megastorе в Києві, Харкові та Дніпрі, готель Kharkiv Palace, ЖК Воздвиженка), фінанси (страхова компанія ІНГО), промисловість (ХТЗ, рудник Суха Балка, Дніпровський метзавод), транспорт (міжнародний аеропорт Харків), спорт (регбійний клуб Олімп). У жовтні 2019 року Ярославський заявив про готовність групи інвестувати в аеровокзальний комплекс міжнародного аеропорту Дніпро, а також про готовність брати участь в приватизації заводу Електроважмаш і Харківобленерго.