RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Медики шести областей отримали від Фонду Новинського сучасні засоби індивідуального захисту

Міжнародний благодійний фонд Вадима Новинського в честь Покрова Пресвятої Богородиці (Фонд Вадима Новинського) закупив для медичних установ Донецької, Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей сучасні костюми біозахисту та респіратори високого рівня захисту (N99 і N95).

Про це повідомляє прес-служба фонду.

Обладнання було доставлено з КНР в Україну 29 квітня другим спецбортом організованим за ініціативою Штабу по боротьбі з коронавірусом при Офісі президента України. Засоби індивідуального захисту медиків вже надійшли в лікарні зазначених регіонів.

Тільки до Дніпропетровської області в поставлені 11,6 тис. медичних респіраторів, 11,3 тис. посилених медичних масок і 3 тис. медичних костюмів, в Запорізьку область - 11,5 тис. респіраторів 1,2 тис. посилених масок, 1,7 тис. костюмів, в Миколаївську - 3,6 тис. респіраторів, 5,5 тис. масок і 960 костюмів, в Херсонську - 3,3 тис., 2,8 тис. і 880 одиниць спеціалізованого обладнання відповідно.

Згідно з повідомленням, на початку квітня очікується прибуття чергового рейсу з Китаю, який доставить придбані Фондом 10 ШВЛ і 10 інфекційних боксів для транспортування заражених хворих, а також засоби індивідуального захисту для медиків. Також на початку цього місяця в Україні прибудуть 3 діагностичні системи вищого класу, які дозволять за 40 хв поставити діагноз десяткам хворим в день.

"Завтра-післязавтра будемо мати у своєму розпорядженні точні дані щодо кількості та термінів доставки. Все це буде розподілятися в медустанови регіону і країни в цілому. Ми будемо продовжувати надавати підтримку медустановам регіону і координувати наші зусилля зі Штабом по боротьбі з коронавірусом при Офісі Президента України і місцевою владою", - цитує прес-служба засновника Фонду Вадима Новинського.

Раніше Фонд Вадима Новинського закупив в КНР 10 високоефективних апаратів штучної вентиляції легенів, 850 комплектів індивідуального захисту медиків та 10 тис. експрес-тестів. Устаткування і тести в даний час передані в регіональні спеціалізовані медустанови.

Також в понеділок в Україну з Південної Кореї прибули закуплені Фондом 100 тис. високоточних тест-систем DialPlexQ™, які дозволяють встановлювати наявність інфекції методом ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) в реальному часі. Системи мають сертифікат європейського відповідності і дозволяють діагностувати захворювання з точністю 99%. Тести передані держпідприємству "Укрвакцина" для поширення в спеціалізованих регіональних лабораторіях.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес