RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Допомога аеропорту "Київ" є прямим обов'язком держави - журналіст

Аеропорту "Київ", який через пандемію COVID-19 і карантин виявився в кризовій ситуації, потрібна допомога держави.

Про це в Facebook написав політолог і журналіст Кирило Сазонов.

"Ще політаїмо? Нечасто я приєднуюся до челленджів, але тут така справа, що пройти повз ніяк не можна. Аеропорт "Київ" забив на сполох. Як житель Києва і мандрівник зацікавлений в тому, щоб аеропорт жив і розвивався", - написав він.

За словами журналіста, з березня аеропорт фактично припинив роботу.

"Всі показники на нулі, крім витрат. Аеропорт - не бар, на замок не закриєш. Інфраструктура гігантська і її треба підтримувати. Податкові канікули почалися і закінчилися в березні. Кредитних зобов'язань ніхто не скасував. З 2 млрд грн, вкладених в реконструкцію аеропорту, частину брали в банку під відсоток", - зазначив він.

При цьому, як стверджує Сазонов, той же аеропорт "Бориспіль" приймає і гуманітарку, і вантажні, і бізнес-рейси, але "Києву" нічого не перепало.

"Так, небо відкриють через два тижні. Але протриматися йому треба не до 15 червня, а до як мінімум 2024 року, коли авіація може наблизитися до докризових показників. Бо завантаження аеропорту на рівні 10-25% - це завжди збиткова історія", - написав він.

"Київ" просить не стільки грошей, скільки конкурентних умов для всіх учасників ринку. Це витрат не вимагає і входить в прямі обов'язки держави. Але вона чомусь мовчить", - підкреслив журналіст.

Тим часом в соцмережах набирає популярність челлендж #SaveKyivAirport