RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

ОГХК не укладала нові експортні контракти з можливістю відстрочки платежу - заява компанії

АТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" спростовує інформацію, що були укладені нові експортні контракти на поставку титаномісткої сировини з американською компанією "Кемурс", які передбачають можливість відстрочки платежу. Контракт з "Кемурс" було укладено ще в 2017 році, він діє до 31 липня нинішнього року.

Про це заявила прес-служба ОГХК.

Повідомляється, що контракт між "Кемурс" і ОГХК на поставку продукції був укладений попереднім керівництвом держкомпанії в особі Олександра Гладушко в 2017 році і передбачає можливість відстрочки платежу на термін 175 днів. У контракті прописані жорсткі штрафні санкції за невиконання його умов, а датою його закінчення є 31 липня 2020 року.

У березні 2020 року між "Кемурс" і ОГХК було підписано додаткову угоду, згідно якої вартість продукції, що поставляється, зросла на чверть. Можливість внесення змін в інші пункти контракту не передбачалася.

Артур Сомов, заступник т.в.о. голови правління ОГХК, зазначає, що компанія "Кемурс" є одним з найбільших світових гравців на ринку титану, а ОГХК продовжить виконувати всі взяті на себе зобов'язання перед надійними закордонними партнерами.

"Кемурс" - міжнародна хімічна компанія, лідер в сфері титанових технологій, фтормістких продуктів і хімічних розчинів.

ОГХК - один зі світових лідерів з виробництва титанової сировини. Компанія, чиї активи за підсумками 2018 року оцінені в 3,4 млрд грн, знаходиться в управлінні Фонду державного майна України.