RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

НАБУ боїться мене допитувати, адже справу доведеться закрити - Олег Бахматюк

Бізнесмен Олег Бахматюк прокоментував заяву НАБУ про відмову в його екстрадиції. Він заявив, що готовий відповісти на всі питання детективів, але за більш ніж рік слідства НАБУ так і не захотіло його допитати.

У своїй заяві на сайті його компанії "Укрлендфармінг", Олег Бахматюк вказує, що закрита справа, яке реанімував для НАБУ колишній заступник генпрокурора Касько, навіть не ознайомившись з матеріалами, стосується в першу чергу колишнього в.о. голови НБУ Олександра Писарука, про що НАБУ не згадує, бо він був чиновником МВФ і має на Заході високу репутацію, а також самого бізнесмена, як колишнього акціонера "ВіЕйБі Банку". Причому в цій справі НАБУ так і не встановило ні злочинного наміру, ні завданих збитків, і не проводить допитів обвинувачених, і справа розвалюється, повідомляє ДС.

Із заяви НАБУ слідує, вважає бізнесмен, що головною проблемою для детективів в цій справі є не відсутність доказів, а те, що вони не можуть екстрадувати Бахматюка.

"При цьому тільки Бахматюк дуже хоче, щоб НАБУ його допитало. І у мене є пояснення, чому НАБУ цього допиту дуже боїться", - пише бізнесмен.

Він нагадав, що він не перебуває в міжнародному розшуку, не ховається від слідства, офіційно повідомив НАБУ і іншим слідчим органам про своє фактичне місцезнаходження, а правоохоронні органи Австрії цю інформацію офіційно підтвердили.

"Я все чекаю офіційного візиту детективів НАБУ, готовий і хочу відповісти на будь-які їхні запитання. І дарма чекаю цього вже рік і 2 місяці", - заявляє Бахматюк.

Бізнесмен вважає, що "екстрадиційний" хайп навколо справи роздутий НАБУ тому, що немає реальних результатів розслідування, і НАБУ намагається перекласти відповідальність на інші, не пов'язані з розслідуванням, органи і міжнародні правоохоронні структури.

"Судячи з їхніх заяв, "не такими" вони вважають і рішення прокуратури не порушувати міжнародні конвенції. "Не такі" для НАБУ і Інтерпол. Хоча всі ці структури не приймають потрібного НАБУ рішення з однієї причини: оскільки це стосується порушення норм міжнародного співробітництва. І безпосередньо стосується порушення прав людини, і є сферою розгляду ЄСПЛ", - зазначив він.

Бахматюк заявив, що чекає на візит детективів НАБУ в офіційно відоме їм місце перебування, де в рамках міжнародного співробітництва відповідно до встановлених законодавством процедур готовий дати відповіді на питання НАБУ до нього.

"Всі інші "відмазки" вважатиму замилюванням очей українському суспільству і спробами НАБУ "повісити" провал розслідування на інші, причетні до цього слідства, українські та міжнародні слідчі органи і правоохоронні структури", - заявляє бізнесмен.