RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Співвласника "Цитруса" Топала звинуватили в підпалі автомобіля колишньої співробітниці компанії - ЗМІ

"Співвласника компанії "Цитрус" Григорія Топала звинуватили в причетності до підпалу авто колишньої співробітниці компанії - особистої помічниці іншого співзасновника "Цитруса" Дмитра Зінченка", - пише Delo.

Про це помічниця Зінченка написала в LinkedIn,

"Последние сутки были #запоминающие!

Спасибо за высокую оценку #моих #постов - посвящённых #рейдерскому #захвату #компании Цитрус- Григорием Топалом! и за то что показываешь людям что #нет #дыма #без #огня! Теперь уже в прямом значение этого слова!!!", - написала вона.

Під постом своєї помічниці Зінченко залишив такий коментар:

"Схоже, мій колишній партнер Григорій Топал остаточно збожеволів і почав агресивні кримінальні дії на адресу колишніх співробітників торгової марки "Цитрус", які не згодні з рейдерським захопленням, яке він влаштував! В Одесі спалили автомобіль мого особистого помічника - цей факт я розцінюю, як спосіб розібратися з незгодними співробітниками, залякати тих, хто відкрито звинувачував Топала в рейдерському захопленні! В моєму уявленні, яке збігається з кваліфікацією кримінального кодексу, такі підпали автомобілів - це свавілля і тероризм!", - написав Зінченко.

Підпал стався 21 грудня в Київському районі Одеси, про що пише Delo - "поліцейські кваліфікували подію як "умисне знищення або псування майна". Раніше на Facebook спільноти "Антирейдер" з'явилася інформація, що правоохоронні органи порушили дві кримінальні справи проти Григорія Топала.

"Поліція відкрила перші два виробництва проти Топала, за його шахрайські дії, які призвели до повного присвоєння ним торговельної марки "Цитрус"! Однак тут же корупційні зв'язки Топала в Генеральній прокуратурі почали безпрецедентний тиск на слідство! Ми документуємо кожний такий прояв тиску з боку корумпованих прокурорів Генпрокуратури і обов'язково опублікуємо факти, імена і зв'язки!", - повідомлялося в співтоваристві, де обговорюється конфлікт навколо "Цитруса".

"Про рейдерське захоплення "Цитруса" Зінченко заявив ще влітку 2020. Він стверджує, що Топал спробував шахрайським шляхом заволодіти корпоративними правами, що належать родині Дмитра Зінченка, і сфабрикував проти останнього кримінальне провадження. В результаті Зінченко фактично повністю втратив контроль над керуванням бізнесом. Зінченко неодноразово публічно закликав колишнього партнера до діалогу, а правоохоронні органи - розслідувати всі епізоди дій Топала", - пише Delo.