RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

10 травня

9 травня

8 травня

Всі новини

Кирило Тимошенко пояснив, чому держава віддасть у концесію більшість портів

Нова команда Міністерства інфраструктури пришвидшує темпи реформування галузі морських перевезень. У найближчих планах – передати у концесію більшість українських портів, а в державному управлінні залишити лише ті, які є найбільш вигідними для держави.

Про це заявив заступник голови Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко під час виступу на форумі "Україна 30. Міжнародна політика".

За його словами, робота Офісу президента, Кабінету міністрів і Верховної Ради, в тому числі у рамках програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", націлена не тільки на внутрішні перевезення. Одна із цілей – це і транзит, і міждержавні відносини, і проїзд різними шляхами.

Тимошенко наголосив, що водні шляхи є одним з пріоритетних напрямків роботи. Аби вивести водні перевезення на якісно новий рівень, новий міністр інфраструктури та його команда активно працюють над передачею більшості портів у концесію.

"Держава не може управляти такою кількістю портів на якісному рівні. Саме тому ми сконцентруємо увагу на кількох портах, якими буде управляти держава. Найголовніше – що це найвигідніші з економічної точки зору порти для держави", - пояснив заступник голови ОП.

Окремо Кирило Тимошенко виділив порт "Южний" - державне підприємство, яке дійсно дуже вигідно розташоване у географічному плані. Туди зайшла уже нова команда. За перший повний місяць роботи на 15% збільшилася кількість обробки вантажів, які доходять до порту "Южний".

"Звісно, це не тільки збільшення вантажів. Зараз нова команда працює над тарифною політикою, яка є в порту "Южний". Я думаю, що за результатами цього року – і це вже всі побачать восени – усі побачать, як держава може сконцентрувати увагу на одному порті чи на кількох, і збільшити в економічному плані вигідність для державного бюджету і взагалі для держави", - заявив заступник очільника ОП.

Тимошенко додав, що порт "Южний" потребує удосконалення і саме капітальних видатків, аби порт міг бути дійсно флагманом морських перевезень в Україні.

Ще одним пріоритетом він назвав покращення сервісів для моряків. З 1 вересня у тестовому режимі держава запустить систему електронної сертифікації, яка усуне корупцію при проходженні атестацій моряків.

Нагадаємо, раніше заступник голови ОП, координатор президентської програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко заявив, що в рамках програми планують розвивати національне авіасполучення, зокрема, відкрити 16 нових аеропортів по всій Україні.