RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Boyden сформувала комісію для відбору незалежних членів у наглядові ради "Харківобленерго" і "Харківенергозбут"

Українське представництво міжнародної компанії з підбору управлінського персоналу Boyden Global Executive Search сформувало експертну комісію для проведення відбору незалежних директорів у наглядові ради для АТ "Харківобленерго" та ПрАТ "Харківенергозбут".

Про це Boyden Ukraine повідомила в Facebook, пишуть "Українські новини".

До складу комісії увійшли голова правління Професійної асоціації корпоративного управління Олександр Окунєв і заступник керівника напряму по дослідженню та аналізу політики в сфері корпоративного управління Київської школи економіки Олександр Лисенко.

"Рішення про створення комісії було продиктовано тим, що оцінка роботи фахівців з відбору персоналу в держсекторі останнім часом дискредитована: досить часто чути, що робота рекрутерів непрозора і упереджена. Очікування від роботи комісії наступні: якщо учасники комісії зафіксують будь-які порушення або неправильні дії з точки зору процедури і прозорості, вони в будь-який момент публічно заявлять про порушення і вийдуть зі складу комісії, таким чином поставлять під сумнів весь конкурс", - зазначив керуючий партнер Boyden Ukraine Олексій Долгих.

У Boyden Ukraine висловили надію, що мажоритарний акціонер держкомпаній ФДМ знайде можливість долучитися до конкурсу, а його результати будуть враховані Номінаційним комітетом при Мінекономіки. Як уточнили в компанії, на участь в конкурсі заявки подали 73 кандидати, з яких відібрано 65. Умови конкурсу та вимоги до кандидатів були опубліковані на сторінці конкурсу.

28 квітня 2020 збори акціонерів "Харківобленерго" і "Харківенергозбут" не змогли сформувати склад Наглядових рад. ФДМ не вніс пропозиції щодо кандидатур членів наглядових рад. SMART HOLDING (CYPRUS), що володіє 29,79% акцій компаній, оскаржила рішення, прийняті на засіданні Наглядових рад АТ "Харківобленерго" та ПрАТ "Харківенергозбут" 23 березня 2021, в тому числі про проведення загальних зборів акціонерів товариств 28 квітня 2021. Акціонер стверджує, що склад наглядових рад енергокомпаній є неправомочним. SMART HOLDING ініціювала проведення конкурсу на членів Наглядових рад із залученням українського представництва Boyden Global Executive Search.

Формування наглядових рад в компаніях, у статутних капіталах яких 50% + акцій належить державі, є обов'язковим, відповідно до Закону України №1405-VII від 2 червня 2016. Відбір має здійснювати Номінаційний комітет, робота якого паралізована.

Олександр Окунєв має багаторічний досвід реалізації проектів в складі команд консультантів International Finance Corporation (IFC) в Україні (1996-2001) і Міжнародного інституту бізнесу (з 2001). Автор ряду програм для професіоналів корпоративного управління України, Казахстану, Узбекистану, Таджикистану, Монголії. Член Комітету з питань корпоративного управління і розвитку інструментів фондового ринку України ДКЦПФР. Співавтор першого в Україні посібника з питань корпоративного управління (IFC, Київ, 1999), "The Handbook of International Corporate Governance" (видання Британського Інституту директорів, Лондон, 2005); автор і упорядник посібника "Корпоративне управління в приватних та сімейних компаніях" (Київ, 2012), автор понад 100 публікацій з корпоративного права та управління.

Олександр Лисенко є заступником керівника напряму з корпоративного управління Київської школи економіки, експерт в області корпоративного права і управління та виступив одним з ключових консультантів ОЕСР в рамках проведення організацією Огляду корпоративного управління держкомпаній України.

Boyden Global Executive Search - одна з найбільших міжнародних компаній з пошуку управлінського персоналу зі штаб-квартирою в Нью-Йорку і командами консультантів в 75 офісах в 45 країнах світу. У київському офісі працює 10 співробітників, включаючи 6 консультантів.