RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Компанія IMMCO TRADE PTE. LTD заявила про свавілля українських чиновників, але йти з України не збирається

Компанія IMMCO TRADE PTE. LTD (Сінгапур) не має наміру йти з України і буде оскаржувати дії українських силовиків і чиновників в законному порядку.

Про це повідомив керуючий директор LI QI, пише Інтерфакс-Україна.

IMMCO TRADE PTE. LTD заснована в 2008 в Сінгапурі і спеціалізується на торгівлі мінералами, хімпродукцією, кольоровими металами, неметалевими мінеральними продуктами, сировинними товарами для більш ніж 20 галузей промисловості. Партнерами компанії є найбільші індустріальні підприємства азіатських країн. Компанія є одним з лідерів ринку торгівлі титановими концентратами і представляє інтереси постачальників з Китаю, Єгипту, Пакистану, ПАР, Індії, Австралії, Мексики, Бразилії, США і України.

Компанія заявляє про безпідставність претензій щодо поставок титанової сировини в Крим і РФ, вважає помилковим рішення керівництва ОГХК про призупинення співпраці з IMMCO TRADE PTE. LTD через звинувачення в ЗМІ. У компанії вважають, що за подібними рішеннями керівництва ОГХК і спробами дискредитації IMMCO TRADE PTE. LTD, стоять окремі співробітники Державного бюро розслідувань України, які зірвали потенційно вигідний для України контракт на поставку ільменіту в Китай, допустили безліч порушень і зловживань при оперативно-слідчих заходах і завдали багатотисячних збитків ОГХК, тобто українській державі.

"Нападки на нашу компанію є спробою порятунку репутації на тлі відсутності доказів і реального прогресу в реалізації наспіх сфабрикованих кримінальних проваджень. Інших пояснень рішенням про припинення співпраці між ОГХК і IMMCO TRADE PTE. LTD, крім тиску з боку представників ДБР на керівництво Фонду держмайна і менеджмент ОГХК, ми не бачимо", - заявили в компанії.

У компанії зазначили, що рішення в.о. голови правління АТ "ОГХК" Артура Сомова не приймалося колегіально, не було опубліковано, компанії не було надано можливості висловити заперечення. Документів про припинення співпраці між ОГХК і IMMCO TRADE PTE. LTD, з викладенням причин і претензій компанією не було отримано.

"Претензії пред'являються не тільки IMMCO TRADE PTE. LTD, а й іншим представникам азіатських споживачів сировини. Робиться це за загальним шаблоном, без пред'явлення звинувачень, поза рамками компетенції ДБР, без рішення судових інстанцій. Ми вважаємо, що за атаками на нашу компанію і спробами усунення з українського ринку азіатських трейдерів стоять ті, хто намагається відновити корупційний контроль силовиків за експортними потоками, лобіює інтереси російських і кримських компаній, що опинилися без титанової сировини, а також ті, хто не зацікавлений у розвитку співробітництва з найбільшим торгово-економічним партнером України - Китайською Народною Республікою. Свою позицію ми постараємося донести не тільки до керівництва України, а й до міжнародних ділових кіл, експертних асоціацій та регуляторів. Незважаючи на тимчасові труднощі і підступи недоброзичливців, IMMCO TRADE PTE. LTD не має наміру йти з України і буде оскаржувати неправомірні дії українських силовиків і чиновників в законному порядку", - зазначили в компанії.