RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Асоціація операторів зовнішньої реклами вимагає прозорого розслідування ситуації щодо "Октагон-Аутдор" - заява

Асоціація операторів зовнішньої реклами України вимагає прозорого і об’єктивного розслідування ситуації з компанією "Октагон-Аутдор".

Про це йдеться в заяві на сайті Асоціації.

"Звертаємо увагу, що компанія є великим оператором зовнішньої реклами із західним капіталом, багато років ефективно працює та сплачує податки до бюджету України. Звинувачення на адресу компанії "Октагон-Аутдор" виглядають безпідставними. Наголошуємо, що не тільки оператори, але й підприємці з найрізноманітніших сфер діяльності втратили своє майно внаслідок окупації. Тож, бізнес не може відповідати за те, що рекламні площини, які йому колись належали, окупанти використовують для своєї агітації", - йдеться в заяві.

В тексті зазначається, що "Октагон-Аутдор" як і всі члени Асоціації, не тільки добросовісно виконує закони України, але й дотримується Етичного кодексу, компанія регулярно демонструє проукраїнські позиції і соціальну відповідальність, зокрема, допомагає дітям загиблих захисників України.

Учасники Асоціації стурбовані, що ситуація навколо "Октагон-Аутдор", засновником якої є громадянин ЄС, почала негативно відображатись на інвестиційній привабливості України. Закордонні інвестори чутливо реагують на випадки, коли державні органи і посадові особи порушують функціонування приватного бізнесу із західними іноземними інвестиціями. Для усіх членів Асоціації вкрай важливо, щоб в країні діяли цивілізовані, європейські правила ведення бізнесу.

"Не хотілося б вірити, що справжньою причиною тиску може бути наближення виборів і намагання певних політиків руками окремих, нечесних співробітників Служби Безпеки України захопити площини зовнішньої реклами для політичної агітації у майбутньому. Це було б дуже тривожним сигналом, адже в такому випадку ціллю для дискредитації та зниження капіталізації може стати будь-який бізнес. Тому ми вимушені публічно реагувати на подібні випадки. Звертаємось до голови СБУ Івана Баканова з проханням взяти справу під особистий контроль і не допустити перевищення повноважень співробітниками відомства під час розслідування", - зазначається в заяві.

Також Асоціація операторів зовнішньої реклами України звертається до президента України Володимира Зеленського, і просить не допустити порушення законів під час розслідування справи, адже це призведе до погіршення інвестиційного клімату як на ринку зовнішньої реклами, так і держави в цілому.

Як писало видання РБК-Україна з посиланням на директора експертного центру "Діалог" Андрія Миселюка, "народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Вадим Столар може бути причетний до спроби рейдерського захоплення одного із найбільших операторів зовнішньої реклами - компанії "Октагон-Аутдор".

"31 серпня інформація про обшук в "Октагоні" з’являється на сайті, який офіційно належить до медіа-холдингу депутата ОПЗЖ Вадима Столара. Учасники ринку також говорять про зацікавленість Столара в отриманні контролю над оператором зовнішньої реклами", - заявив експерт.