RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Бізнес

Новини

27 вересня

Всі новини

Імпорт компонентів для кустарного бензину зростає, головні одержувачі - компанії "БРСМ-нафта" і "Пром Хім" - ЗМІ

"Головними одержувачами октанопідвищуючих компонентів під виглядом розчинників для лакофарбової промисловості стали компанії "БРСМ-нафта" і "Пром Хім", - пише видання "Українські новини" з посиланням на профільний портал enkorr.ua.

"У рейтингу одержувачів за підсумком звітного місяця змінився лідер. Утримуючи першість в липні група "БРСМ" поступилася першістю харківської компанії "Пром Хім", яка імпортувала 1,9 тис. т розчинників. Даний оператор є спецімпортером розчинників для компанії "Альтернатив Енерджі Сорсес Компані" - оператора найбільшого в країні міні-НПЗ в селищі Мерефа Харківської області, постачає паливо зокрема і мережі Моtto. За даними учасників ринку, одержувачем продукції міні-НПЗ в Мерефі є також мережа Brent Oil", - повідомляється в статті.

У статті також зазначається, що "група "БРСМ" яка опинилась на другій сходинці рейтингу імпортерів, в серпні ввезла 1,8 тис. т розчинників. Для порівняння, в липні 2021 року група імпортувала 2,5 тис.т".

"Зменшення серпневих обсягів могло стати результатом блокування правоохоронними органами нелегального міні-НПЗ в Гадячі та трьох нафтобаз "БРСМ", які беруть участь у виробництві бензину для даної мережі", - пишуть журналісти.

Як повідомлялося в ЗМІ, співробітники податкової міліції ДФС України зупинили продаж неякісного палива на АЗС мережі "БРСМ-Нафта".

"Раніше інститут споживчих експертиз виявив в паливі мережі "БРСМ-Нафта" сліди амінів - токсичної речовини, забороненої до використання в паливі не тільки в Україні, але і в Європі та США", - додає видання.