RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Україна через людей Курченко продовжує купувати російське паливо, фінансуючи терористів ЛДНР - експерт

Попри те, що у 2019 році Печерський суд міста Київ звільнив Сергія Курченка під заставу, він "продовжує через посередників брати участь в постачаннях нафтопродуктів з Російської Федерації в Україну".

Про це пише Тарас Семенюк - оглядач, аналітик KyivStratPro у блозі на "Цензор.нет".

В 2014 році Курченко був призначений як головний відповідальний за постачання енергоносіїв в окуповану частину Донбасу, через деякий час він вирішив заробити на постачання нафтопродуктів з території РФ в Україну. Після отримання такої підтримки було зареєстровано декілька компаній, які почали постачання в Україну дизельного палива і скрапленого газу з території РФ, організовані Курченко з підтримкою ФСБ.

Фотоколаж: Цензор.нет

"На зараз відомі наступні компанії, які допомагають Курченко заробляти на постачання дизпалива і зрідженого газу в Україну:

● ТОВ "Гран-Прі Ойл",

● ТОВ "Л2 Енерджі".

● Trade House Synergy, Dubai.

Саме ці компанії керуються колишніми співробітниками "Газ Україна 2009". Управління і штат вказаних компаній був сформований з колишніх співробітників "Газ Україна 2009". Основними управлінцями та кураторами вказаних компаній є колишні фінансові контролери групи компаній Курченко Віктор Слободянник і Михайло Шелестов", - пише експерт.

Він зазначив, що за підсумками 2020 року імпортер поставив найбільшим українським трейдерам близько 550 тисяч тонн ДП (виробництва Волгоградського НПЗ) та 200 тисяч тонн зрідженого газу (виробництва Пермнефтеоргсинтез).

"Нещодавно, 15 вересня 2021 року, Кабінет міністрів передав в управління НАК "Нафтогаз України" 49,9% акцій ТОВ "Донецькоблгаз", власників якого зв'язують з бізнесменом-втікачем Сергієм Курченко, який знаходиться під санкціями Ради національної безпеки та оборони. Таким чином, українські чиновники й досі закуповують дизельне паливо і зріджений газ у Російської Федерації фінансуючи терористів на території Донбасу", - пише у своєму блозі експерт.