RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Експерти назвали небезпечні складники бензину у мережі АЗС "БРСМ-Нафта"

Бензини, що випускаються компанією "Стандарт Ойл-2000" для мережі АЗС "БРСМ-Нафта" небезпечні для автомобілів.

Про це повідомляє видання "РБК-Україна" за результатами експертного висновку. Накладні "Стандарт Ойл-2000" з рецептурою оцінили фахівці ПАТ "Укртатнафта", державної компанії "Укргазвидобування", Дослідницького центру паливно-мастильних матеріалів, Кременчуцького НПЗ та сертифікаційного центру Автоматизованих систем управління.

"За теоретичним підрахунком, згідно з наведеною рецептурою, показник "масова частка кисню" становить 4,5% при нормі 2,7%", - йдеться в офіційній відповіді компанії на запит enkorr.

"Для двигунів, які не мають систем регулювання лямбда-зондом, приблизно на 7% збідниться паливно-повітряна суміш. Для двигунів з системою регулювання лямбда-зондом зміна складу суміші буде компенсовано. В обох випадках приблизно на 7% зросте витрата палива", - вважає директор центру Микола Худолій.

Також опитані фахівці зазначають, що "додавання 14% МТБЕ в товарний бензин А-92 призведе до істотного підвищення октанового числа як в бензині А-95, так і альтернативному паливі".

"Додавання до бензину А-92 високооктанових добавок призведе до приросту октанового числа значно вище норми. За теоретичними розрахунками октанове число за дослідницьким методом може перевищувати норму на 10 одиниць", - вважає головний технолог "Укртатнафти" Юрій Голич.

Аудитор сертифікаційного центру Автоматизованих систем управління Олександр Лютий наголосив, що "додавання до бензину А-92 високооктанових добавок призведе до приросту октанового числа значно вище норми. За теоретичними розрахунками октанове число за дослідницьким методом може перевищувати норму на 10 одиниць".

"Шляхом більш високих температур в камері згоряння можливе прогорання в системі циліндро-поршневої групи і, як наслідок, швидкий вихід з ладу системи двигуна", - вважає головний технолог Кременчуцького НПЗ.

"Згідно з супровідними документами на паливо, розміщеними на АЗС "БРСМ-Нафта", ТОВ "Стандарт Ойл 2000" виробляє нафтопродукти на міні-НПЗ у Гадячі (Полтавська обл.) та на нафтобазі в с. Переяславське (Київська обл.). Компанія закуповує основні обсяги товарних нафтопродуктів і сировини у ТОВ "Катма Груп" - ексклюзивного Постачальника нафтопродуктів для мережі "БРСМ-Нафта", - йдеться в матеріалі.