RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Псевдо-бізнесмени, що кинули корейських інвесторів, як і раніше заробляють на поставці медзасобів в Україну

Після того, як компанія "бізнесмена" Андрія Волкова "Віалайф Україна" спровокувала гучний міжнародний скандал, не розрахувавшись із корейськими імпортерами за поставлені медичні товари, інша фірма, ТОВ "Ексампла", зареєстрована на його сина Іллю, була помічена у продажах корейських виробів медичного призначення на онлайнових торгових майданчиках.

Джерела видання запитують, чи не можуть це бути ті ж вироби, за які корейці вимагають з Волкова понад 2 млн грн. Крім того, за даними джерел, ця компанія подає заявки на участь у державних тендерах.

Наприклад, на торговому майданчику Prom саме ТОВ "Ексампла" зазначено як імпортер корейських захисних масок.

При цьому дані державних реєстрів свідчать, що обидві компанії - "Віалайф Україна", яка "кинула" корейців, та нова компанія сина Волкова "Ексампла" зареєстровано за однією адресою - Київ, вул. Обсерваторна, 10, кв.5.

Також, як стверджують поінформовані джерела нашого видання, компанія "Віалайф Україна" втратила авторизацію через значні фінансові та репутаційні збитки, завдані корейській стороні. Незважаючи на це, родина Волкових вирішила завести ТОВ "Ексампла" як учасника державних тендерів, продовжуючи завдавати фінансових збитків медичним державним установам України. Оскільки, як стверджують джерела, компанія "Віалайф Україна та ТОВ "Ексампла" від її імені продовжують надавати на "ПРОЗОРРО" старі документи про авторизацію, що втратили свою дію.

Як раніше писав "Апостроф", стосовно компанії ТОВ "Віалайф Україна", що належить Андрію Волкову, поліція розслідує провадження про махінації з постачанням "антикоронавірусних" товарів державним медичним установам. На самого Андрія Волкова відкрито багато судових справ, як на шахрая та боржника.