RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Під час аукціону з продажу ДП "Волиньторф" порушень не виявлено - Фонд держмайна

Під час організації та проведення відкритого аукціону щодо продажу ДП "Волиньторф" 6 жовтня 2023 Фонд державного майна України діяв в рамках чинного законодавства.

Про це йдеться в повідомленні ФДМУ.

В ФДМУ наголосили, що стартова ціна об'єктів малої приватизації для продажу визначалася на рівні балансової вартості активу, як і стартова ціна ДП "Волиньторф"; Прозорро.Продажі забезпечував рівний доступ для всіх учасників; оголошення про аукціон було опубліковано у терміни, визначені законодавством; а чинне законодавство передбачає, що у разі реєстрації на участь в аукціоні лише одного учасника, аукціон може відбутись.

До роз'яснень ФДМ наштовхнули події навколо приватизації ДП "Волиньторф" - за 2 тижні після проведення аукціону слідчі ДБР та прокурор прокуратури м. Києва звинуватили держустанову та покупця в змові з метою заниження ціни підприємства на 100 млн грн.

Фонд надав хронологію подій:

6 жовтня – аукціон з продажу ДП "Волиньторф" перемагає ТОВ "Агробіостандарт" зі ставкою 212,22 млн грн, 1 листопада "Агробіостандарт" сплатив повну вартість продажу (254,7 млн грн, з ПДВ); 6 листопада ТОВ "Агробіостандарт" та Регіональне відділення ФДМУ по Львівській, Закарпатській та Волинській областях уклали Договір купівлі-продажу.

В той же час, 20 жовтня слідчий ДБР відкрив кримінальне провадження щодо злочинної змови ТОВ "Агробіостандарт" та ФДМУ; 21 жовтня - подав до суду матеріали; 25 жовтня – суддя Печерського райсуду м. Києва задовольнив клопотання ; 26 жовтня – суддя виносить постанову про накладення арешту на ДП "Волиньторф".

В ТОВ "Агробіостандарт" вказали, що дізналися про накладення арешту з новин, і про провадження повідомлені не були. В компанії переконані, що хтось чинить супротив приватизації.

"Корупціонери, які все життя наживались на цьому підприємстві, так чи інакше намагаються створити якісь перешкоди. Спочатку вони хотіли зірвати приватизацію, потім якось її відтермінувати, збільшити її вартість. А коли вони зрозуміли, що ми придбали ці підприємства, нічого кращого не придумали, як порушити кримінальну справу і прийти до нас з вимогою, щоб ми їх безкоштовно запустили у свою компанію", – розповів співвласник ТОВ "Агробіостандарт" Костянтин Бровченко.

В компанії заявили, що будуть йти до кінця до перемоги над корупціонерами, і показати, що "треба вірити і інвестувати в Україну".

"ТОВ "Агробіостандарт" входить до групи "Асвіо", це більше 10 тисяч працівників. Це та група, компанії якої під час війни ні на день не зупинили роботу, ні на день не зупинили виплати по заробітній платі, забезпечували безперебійне постачання хлібом та іншими продуктами в місті Києві у перші, найважчі тижні війни. Ми вміємо боротись і не опускати руки в самих тяжких ситуаціях", – резюмували в ТОВ "Агробіостандарт".

Прибуток ДП "Волиньторф" за I-е півріччя 2023 склав 6,2 млн грн, за 2022 - 10,6 млн грн, а 2020 та 2021 були збитковими.

На початку липня ФДМУ продав на аукціоні ДП "Рівнеторф" за 205 млн грн, А ДП "Житомирторф" взагалі не знайшов покупця.