RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Гетманцев дає вказівки податковій які штрафи виписувати бізнесу - акціонерка банку "Конкорд"

Акціонерка АТ "АКБ "Конкорд" Олена Сосєдка заявила, що голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев дає вказівки податковій службі щодо розмірів штрафів банкам і попередила, що це може торкнутись будь-якого бізнесу.

"Після рішення про ліквідацію банку та передачу його під управління ліквідатора, відповідно до процедури, була проведена перевірка податкової, яка тривала три місяці. Ми знаємо, що за її результатами був складений акт на суму 700 тисяч гривень, до якого за особистою вказівкою голови податкового комітету ВР Данила Гетманцева незаконно домалювали 392 млн грн, а чому не мільярд, не 3 чи 10 мільярдів?", - написала Сосєдка у Facebook.

За словами акціонерки, податківці вирішили нарахувати ПДВ на фінансові операції та комісійні доходи банку, які за законодавством цим податком не оподатковуються. Проте, як вона наголосила, Гетманцев вимагає від ФГВФО розкрити банківську таємницю.

"Він (Гетманцев) особисто телефонує податківцям й вказує як діяти стосовно того чи іншого бізнесу, що свідчить також про корупцію. За цими фактами ми вже готуємо офіційне звернення до НАБУ", - додала Сосєдка.

Вона пояснила, що ФГВФО, в особі ліквідатора банку, не погодився з актом перевірки "Конкорду" і подав заперечення, яке 25 січня має розглянути Центральне міжрегіональне управління податкової по роботі з великими платниками податків.

"Якщо завтра незаконний акт на вигадані Гетьманцевим 392 млн буде освячений рішенням комісії під головуванням Миколи Чмерука, відкриється "скринька Пандори" й банківське середовище розумітиме, що будь-коли до них може завітати податкова, безпідставно нарахувати захмарні мільярдні штрафи й це буде крахом для будь-якого банку", - каже банкір.