RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Верховний суд остаточно підтвердив правдивість розслідування зв'язків Parimatch з Росією після початку війни

Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду відхилив позов групи компаній Parimatch до ЗМІ через розслідування 2022 року про зв'язки підсанкційного букмекера з Росією після заяв про нібито вихід із російського ринку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ухвалу суду.

Рішення винесено 6 лютого 2024 року. Воно є остаточним і оскарженню не підлягає.

Таким чином, Верховний Суд підтвердив правдивість журналістського розслідування, в якому були виявлені докази зв'язку підсанкційного букмекера з країною-агресором після 24.02.2022.

У березні 2023 року президент Володимир Зеленський підписав указ про санкції проти низки російських букмекерських контор. До списку санкцій потрапило кілька структур букмекерського бренду міжнародної холдингової компанії "Parimatch". Як виявилося, до структури компаній Parimatch Tech належать компанії, створені громадянами Російської Федерації.

Раніше у Службі безпеки України зазначили, що встановлюватимуть зв'язки цих компаній із фірмами, які потрапили під українські санкції.

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей звернулася до апарату Ради національної безпеки і оборони (РНБО) та правоохоронних органів через спроби PariMatch обійти санкції за зв'язки з Росією.

Нагадаємо, судовий процес між афілійованими з Parimatch компаніями Rillius Holding Limited, BTB Betlab Holdings та РБК-Україна тривав із серпня 2022 року, після того, як було оприлюднено розслідування.