RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Високий Суд Англії та Уельсу не визнав остаточного арешту активів власників GNT Group – готується зустрічний позов

Український холдинг GNT Group продовжує судовий спір з Argentem Creek Partners та Innovatus та планує зустрічний позов до кредитного агента опонентів про злочинну змову з метою заволодіння бізнесом українського холдингу та завдання багатомільйонної шкоди.

Про це повідомляється в пресрелізі компанії.

Українська компанія підтвердила, що Високий Суд Англії та Уельсу 8 лютого цього року відмовив задовольнити заяву про скасування WFO (Всесвітній наказ про заморожування активів), виданого 13 січня 2023. Проте, як наголошується у пресрелізі, це рішення не означає абсолютно нічого, крім продовження судового спору.

Це рішення суду може бути оскаржено, якщо власники GNT Group будуть знаходити у цьому економічний та практичний сенс, а їх активи можуть бути стягнені лише за наслідками вирішення арбітражного спору у Лондонському арбітражі.

Як наголошують у GNT Group, опоненти маніпулюють фактами у пресі, використовуючи тези "Високий Суд підтвердив арешт", "на майно буде звернено стягнення", а "Гроза та Науменко більше не зможуть оскаржувати цей арешт", які не відповідають дійсності. Український холдинг констатував, що не стільки шкоди завдав власникам GNT Group сам WFO, як його використання кредиторами у брудній інформаційній кампанії

"Сам спір ще триває, і в його межах Лондонський арбітраж розгляне не тільки вимоги Madison Pacific Trust Limited, а також і зустрічний позов власників GNT Group до кредитного агента про злочинну змову з метою заволодіння бізнесом українського холдингу та завдання багатомільйонної шкоди" - зазначено у пресрелізі української компанії.