RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Відповідь: закупівлі "Укрнафти" - у компанії пояснили дані щодо "переплат" на МТБЕ

У ПАТ "Укрнафта" надіслали відповідь на матеріал "Укрнафта значно переплатила за контрактом з компанією Свірського, яка звинувачують в обкраданнях Укргазвидобування – розслідування", пояснивши, яким чином формувалася сума, яка була сплачена компанією за продукцію.

Зокрема, у наданому документі вказується, що у "Укрнафти" виникла потреба в закупівлі 25320 тон МТБЕ для покращення характеристик бензину А-95, що використовується компанією. Компанія провела відбір комерційних пропозицій серед 63 постачальників і обрала оптимальну пропозицію з поправкою до котирування МТВЕ FOB Rotterdam Platts European Marketscan.

Найбільш економічно вигідною було визнано пропозицію швейцарської AGTG SA. Поправка від компанії склала 293 долари – це плата за логістику і перевалку.

Також у компанії навели маршрут постачання продукції в Україну. Зазначено, що поставка відбувалась з терміналу міста Роттердам баржами трьома шляхами: до терміналів Амстердаму, Людвігсгафену і Саарбрюкену. Звідти товар перезавантажували у цистерни, він прямував до Словаччини, де його переливали у цистерни для широкої колії, після чого він був доставлений в Україну.

В "Укрнафті" окремо зазначили, що продукція не була пов'язана з РФ чи представниками країни-агресорки.

Наразі компанія планує перейти на поставки МТБЕ напряму від виробника. Планується поправка у 8 дол. до котирування МТВЕ FOB Rotterdam Platts European Marketscan, а витрати на логістику складуть ще 260 дол. Наразі стосовно цього тривають перемовини з європейськими партнерами.