RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Два львівські бізнесмени Олександр Свіщов та Григорій Козловський увійшли до списку кращих спортивних функціонерів України

В Україні є багато відомих бізнесменів, які активно підтримують спорт та вкладають значні кошти у його розвиток.

Видання Обозреватель опублікувало список 10 кращих бізнесменів, які підтримують розвиток спорту в західній Україні. До списку увійшли Олександр Свіщов, Григорій Козловський, Роман Федишин, Олег Баран, Петро Адамик та ін.

Спортивна діяльність цих бізнесменів має значний вплив на розвиток спорту в Україні. Вони фінансують будівництво спортивних об'єктів, підтримують спортсменів, організовують змагання та популяризують спорт серед населення.

Так, Олександр Свіщов потужно розвиває водне поло у своїй рідній області та загалом по всій Україні. Ватерполісти його команди "Динамо" Львів" сьогодні є абсолютним лідером Суперліги з водного поло сезону 2023/2024. Це стало можливо завдяки наполегливій праці всієї команди. Приділяє увагу Олександр Свіщов й іншим ватерпольним клубам, адже з червня 2021 року він очолює Федерацію водного поло України.

Фото: Олександр Свіщов - президент Федерації водного поло України

Та особливе місце для бізнесмена займають діти, адже саме в них він бачить майбутніх спортсменів: ватерполістів, тенісистів, футболістів та ін. Тому саме розвитку дитячого сорту присвячує значну частину життя та ресурсів.

Олександр Юрійович Свіщов є президентом Федерації тенісу Львівської області та активно сприяє розвитку цього виду спорту серед дітей. Він організовує та фінансує різноманітні спортивні змагання для дітей, такі як тенісні турніри, футбольні матчі та змагання з плавання. А також фінансує будівництво спортивних майданчиків у школах, щоб створити умови для занять спортом для більшої кількості дітей.

Чудовим прикладом інвестицій у спортивне майбутнє дітей є будівництво Олександром Свіщовим спортивно-розважального комплексу "Leolаnd" у Львові. Цей комплекс пропонує широкий спектр спортивних послуг для дітей та дорослих, включаючи тенісні корти, басейни, тренажерні зали та фітнес-зали. Завдяки підтримці бізнесмена тисячі дітей мають можливість займатися спортом, покращувати своє здоров'я та досягати успіхів у спорті.

Другим, за списком та не за значимістю, львівським бізнесменом який активно підтримує та розвиває спорт є Григорій Козловський.

Фото: Григорій Козловський - засновник ФК "Рух" (Львів)

Григорій Петрович Козловський з 2009 року опікується дорослою та юнацькою командами ФК "Рух", а в 2018 році створив футбольну Академію "Рух", забезпечуючи фінансування, сприяючи розвитку інфраструктури, залучаючи кваліфікованих тренерів. Завдяки його підтримці ФК "Рух" пройшов шлях від аматорського рівня до УПЛ. Бізнесмен також допомагає юнацьким та аматорським футбольним командам по всій Україні, надаючи їм фінансову та матеріальну підтримку.

Григорій Козловський фінансує будівництво та реконструкцію спортивних комплексів, стадіонів, басейнів та інших спортивних об'єктів. Допомагає людям з інвалідністю займатися спортом, створює умови для їх інклюзії в спортивне життя. За допомогою своїх проектів та ініціатив заохочує людей до занять спортом.

Підсумовуючи можна сказати, що саме завдяки підтримці таких бізнесменів український спорт досягає значних успіхів на міжнародній арені.