RU  UA  EN

Неділя, 22 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Бізнес

Новини

22 вересня

21 вересня

Всі новини

Ключове питання – назва: Клименко розповів про суть судових позовів проти ПАТ «Укрінком»

Ключовим питанням судової тяганини між ПАТ «Укрінком» та Фондом гарантування вкладів є визнання прав власності на права, укладені під попереднім ім’ям установи – ПАТ «Укрінбанк».

Прокоментував в інтерв’ю «Українським новинам» голова наглядової ради ПАТ «Укрінком» Володимир Клименко.

«Це одна й та сама компанія, яка має ідентичний код ЄДРПОУ. Ми змінили назву після того, як перестали бути банком, щоби не вводити людей в оману". Директива ЄС 2014/59" щодо процедур оздоровлення та виведення банків з ринку, яка є невід‘ємною частиною гармонізації законодавства однозначно трактує такі проблемні взаємовідносини, як між «Укрінком» та ФГВФО», - зазначив банкір.

На його думку, якщо Україна не імплементує євродрективи в цій сфері, подальша євроінтеграція буде під питанням. «Для того, щоб вступити до ЄС, ми маємо адаптувати стандарти, які працюють в ЄС. І директиви ЄС "2014/59" є ключовими. Їх прийняття показує нашу готовність до змін. В протилежному варіанті ми лише імітуємо реформи»,- вважає Клименко.

ПАТ "Укрінком" вже 8 рік перебуває в судових процесах з Фондом гарантування вкладів, а все через небажання боржників банку повертати кошти установі. Сума боргових зобов'язань сягає понад $150 млн дол. США. І серед цих боржників солідні та відомі компанії, які, згідно офіційних даних, абсолютно прибуткові.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: