RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Косюк назвав Україну фундаментом для вирішення світової продовольчої кризи

Нещодавно голова правління МХП Юрій Косюк розповів про глобальні аграрні проблеми, які чекають на світове суспільство, а також про можливі шляхи подолання світової продовольчої кризи.

У статті на Укрінформі бізнесмен підкреслив, що для всього суспільства стала очевидною наявність світової продовольчої кризи, адже мільярди людей на планеті відчувають проблеми не лише з якістю харчових продуктів, але і з їхньою наявністю, як такою.

«Більше мільярда людей хронічно не доїдає і це офіційна статистика міжнародних організацій. Тенденція, яку ми спостерігаємо сьогодні має чітко виражені негативні тренди», - зазначив Косюк.

Юрій Косюк наголосив, що рано чи пізно ці тенденції можуть призвести до соціальної ескалації в планетарних масштабах. Тоді настане момент, коли людству доведеться вирішувати проблему нестачі їжі в найкоротші строки. І Україна, на його думку, відіграватиме у цьому не останню роль.

" Юрий Косюк

«Наша країна має достатній ресурс, щоб стати базисом для вирішення цієї проблеми і ми повинні бути готовими до цього», - зауважив глава правління МХП.

На думку бізнесмена, для того, аби наша країна у майбутньому була готовою до вирішення таких глобальних проблем, вже зараз необхідно інвестувати в енергонезалежність виробництв і запроваджувати інноваційні технології в агропромисловості. Адже, наголошує Косюк, це покращить якість української продукції, збільшить її обсяги та забезпечить максимальну конкурентоздатність.

«Ми маємо всі можливості для того, щоб стати фундаментом для вирішення світової продовольчої кризи, а це, своєю чергою, максимально мобілізує агропромислові потужності і дасть значний поштовх економіці країни», - резюмував Юрій Косюк.

Нагадаємо, що минулого року голова ПАТ «Миронівський хлібопродукт» Юрій Косюк у рамках проекту Agrohub запустив акселератор аграрних інновацій «MHP Accelerator».