RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

"Укрлендфармінг" Бахматюка вийшов на перше місце серед виробників насіння в Україні

Група компаній "Укрлендфармінг", найбільший агрохолдинг України за розмірами земельного банку, стала головним промисловим виробником насіння в країні.

Про це повідомив глава департаменту агровиробництва "Укрлендфармінг" Владислав Тютюнник в коментарі "ДС".

"Група компаній "Укрлендфармінг" постійно займається промисловим насінництвом основних зернових культур. З цією метою в регіональних кластерах під насінництво виділені поля з кращими попередниками і хорошим бонітету грунту. Як правило, на насіннєві ділянки зернові культури висівають з меншою нормою висіву від оптимальної, що дозволяє отримувати велике рівномірне і повноцінне насіння. Догляд за насіннєвими ділянками відбувається згідно з технологічними картами вирощування", - зазначив він.

Відзначається, що компанія придбала імпортне обладнання німецької компанії "Петкус" для виробництва насіння, що істотно збільшило потужності заводу.

В даний момент "Укрлендфармінг" закуповує насіння основних сільськогосподарських культур як за допомогою прямих поставок, так і через дилерську мережу від світових лідерів насінництва - "Піонер", "Монсанто", "Сингента", "Євраліс", "Прогрейн", "Лімагрейн", "Лембке" та інших.

"Поряд із зарубіжними виробниками насіння користується попитом в нашій компанії культури, вирощені в Україні і допрацьовані в умовах провідних вітчизняних наукових установ: Інституту фізіології і генетики, Селекційно-генетичного інституту, Інституту рослинництва ім. Юр'єва, Інституту землеробства НААН України та інших", - розповів Владислав Тютюнник.

Основними причинами свого лідерства в "Укрлендфармінг" називають працюючий в компанії відділ насінництва, основне завдання якого - виробництво насіння, його технологічний супровід, розподіл продукції та оновлення культур в розрізі регіональних управлінь. Також в групі компаній розроблений план виробництва насіння кращих селекцій насінництва.

В даний момент "Укрлендфармінг" управляє найбільшим в Україні банком родючих чорноземів загальною площею більш ніж в 500 тисяч га. Група компаній традиційно використовує прогресивні технології землеробства та власний насіннєвий матеріал, що дозволяє отримувати високу врожайність на землях усіх кластерів агрохолдингу.