RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

​Агропромисловість може повністю зняти потребу в імпорті газу – Косюк

Голова правління МХП Юрій Косюк вважає, що Україна здатна майже повністю замінити потреби природного газу біометаном.

Підприємець наголосив, що дані Німецької ради з питань біогазу свідчать про те, що Україна цілком здатна замінити імпортне блакитне паливо біометаном. У цифрах цей потенціал для нашої країни становить 26,5 млрд. м куб. в рік. Прогнози ж Національного аграрного університету й того оптимістичніші - 40 млрд. м куб. в рік.

«Тобто, це вдвічі більше, ніж споживає вся структура ЖКГ в Україні. Переробляючи відходи, ми можемо перетворитись з імпортера енергоресурсу, на його експортера», - зазначив Косюкна своїй сторінці в Facebook.

Підприємець також відзначає, що на сьогоднішній день в Україні існує проблема засміченості з якою, за умов злагодженої роботи великих вітчизняних підприємств, влади та звичайних небайдужих людей, цілком можливо справитись до того ж з вигодою для держави.

«Я маю на увазі сміття, з яким ми щодня маємо справу, але яке мало хто й досі сортує (до речі, в офісі МХП ми поставили баки для сортування)», - написав голова правління МХП.

Юрій Косюк

Юрій Косюк також зауважив, що всі намагання спонукати громадськість сортувати ТВП для його вторинної переробки, наразі мають невелику позитивну віддачу. Однак він вважає, що такий стан речей відбувається не лише через брак відповідної інфраструктури, а й через звичайну байдужість та безвідповідальність самих людей.

«А разом з тим, 30-40% з того, що викидається, можна піддати переробці і отримати тепло, електрику і біогаз. Більше того, переробку сміття можна довести і до 90%», - резюмував Косюк.

Нагадаємо, що МХП у 2013 році збудував та запустив у роботу на птахофабриці «Оріль-Лідер» біогазову станцію.