RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

​Косюк розповів, як альтернативна енергетика захистить Україну від політичного впливу РФ

Розвиток альтернативної енергетики буде сприяти звільненню України від політичного впливу Кремля.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова правління ПАТ «Миронівський хлібопродукт» Юрій Косюк, коментуючи звіт комітету Палати представників Конгресу США.

У доповіді говориться про те, що Росія з допомогою «Фабрики тролів»намагалась підірвати американський енергетичнийринок і вплинути на внутрішню енергетичну політику США.

Юрій Косюк зазначив, що міжнародні інституції нарешті почали визначати та бачити небезпеку, яку становить Росія в енергетичних балансах іноземних країн. Адже ще кілька років тому Україна була чи не єдиною, хто заявляв про це. Видобуток сланцевого газу на Донбасі міг повністю вирішити проблему нашої незалежності, але Росія зробила все, щоб цього не сталося.

«Сьогодні Україна позбавлена можливості видобутку сланцю, але в нас є не менш вагомий інструмент для досягнення енергетичної незалежності — альтернативна енергетика і потужності агросектору», — наголосив Косюк.

Юрій Косюк

Юрій Косюк також зазначив, що, відповідно до різних даних, Україна має до сорок мільярдів кубометрів біогазу в сільськогосподарській сировині. На думку бізнесмена, цього мало б вистачити не лише для покриття витрат у житлово-комунальному господарстві, але й для закриття всього енергобалансу по блакитному паливу.

«Енергетичний зашморг і спекулювання тарифами від проросійських політиків або контрольованих ними завжди були серйозною електоральною загрозою України. Тож, якщо ми розвинемо альтернативну енергетику, то позбудемось залежності в енергоресурсах. Як наслідок, Україна нарешті позбудеться і політичної залежності від Кремля», — написав Косюк.

Нагадаємо, що голова правління МХП Юрій Косюк вважає, що завдяки зменшенню споживання газу на 20 % збережеться теперішня ціна на послуги ЖКГ.