RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

"Центренерго" звинуватило нардепа у втручанні і зриві приватизації

ПАТ "Центренерго" вважає, що народний депутат України Сергій Лещенко втрутився в діяльність підприємства, зробивши заяву про умови приватизаційного конкурсу.

Про це з посиланням на заяву підприємства повідомляє "Главком".

"Заяви народного депутата України, який безпідставно називає "аферою" відкритий приватизаційний конкурс і ставить під сумнів оголошену вартість компанії в 200 млн доларів, розцінюючи її як "продаж за безцінь", свідчать про упередженість і політичні мотиви пана Сергія Лещенка", -заявили в "Центренерго".

Представники підприємства зазначають, що стартова ціна держпакету акцій була визначена за результатами всебічного і об'єктивного аудиту компанії, який був проведений за рахунок держави міжнародною аудиторською компанією Ernst & Young.

"Для проведення оцінки компанії і визначення стартової ціни державного пакета акцій ПАТ "Центренерго" Кабінетом міністрів України було визначено і затверджено радника - польську філію авторитетної аудиторської компанії Ernst & Young (Розпорядження КМУ від 21 лютого 2018 року №111-р). Радником до аудиту було залучено також юридичну фірму Baker McKenzie і аудиторську компанію Baker Tilly Ukraine", - відзначили в "Центренерго".

На підприємстві впевнені, що ставлячи під сумнів результати роботи іноземних аудиторів і заявляючи про "аферу", Лещенко свідомо діє всупереч державним інтересам.

"На жаль, це вже не перший факт втручання в господарську діяльність компанії "Центренерго" з боку народного депутата Сергія Лещенка, який заради особистого політичного піару вдається до брудних маніпуляцій і видає інформацію з відкритих джерел за "сенсацію", і таким чином шкодить інтересам держави", - повідомляють в "Центренерго".

Представники "Центренерго" закликають народних депутатів і членів уряду дати оцінку публічним заявам Лещенко, і визнати їх такими, що шкодять репутації, інвестиційній привабливості і занижують ринкову вартість державного активу ПАТ "Центренерго".

Раніше Фонд держмайна скасував конкурс на приватизацію "Центренерго".