RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Буде "рекордно" низькою: в Кабміні прийняли рішення по ціні на газ для українців

Кабмін на сьогоднішньому засіданні схвалив гарантовану ціну на газ для населення на зиму.

Про це заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук у Telegram.

Він написав, що кожен українець зможе підключитися до спеціальної програми "Гарантована ціна на газ".

"Це означає, що ціна на газ у платіжках буде за розрахунком 8 грн/кубометр на весь опалювальний період. Це рекордно низька ціна для опалювального сезону за останні два роки. Перехід на програму — добровільний. Відмовитись від участі в ній також буде можливим. Газу вистачить, сьогодні у нас рекордні запаси у сховищах — 21,7 млрд кубометрів", — заявив голова уряду.

"В усіх без винятку споживачів є вибір: залишитися в програмі чи вийти з неї і відмовитися від гарантованої ціни до 20 грудня поточного року. У разі виходу з програми „Гарантована ціна на газ“ споживач буде оплачувати газ за діючою місячною ціною, що складеться на ринку. Рішення приймає кожен споживач індивідуально", — йдеться в повідомленні прес-служби уряду.

Нагадаємо, у листопаді ціна на газ зросла майже на 15% — до 4,889 грн за кубометр (без урахування ПДВ, націнки газзбутів і транспортних витрат).

Як повідомляв "Апостроф", раніше експерти спрогнозували, що в опалювальний сезон 2019/2020 тарифи на опалення і гарячу воду можуть злетіти в окремих регіонах через те, що Кабмін скасував постанову про обмеження вартості тепла і води №560.