RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Знищує галузь: нардеп розкритикував Геруса за спроби "вручну" керувати енергетикою

Глава енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус намагається "в ручному режимі" керувати енергетикою, що знищує галузь.

Таку думку висловив народний депутат, перший заступник голови комітету з питань енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко, коментуючи провал комітетом законопроекту по "зелених" тарифах (№2543), передає РБК-Україна.

Депутат заявив, що неприйняття енергетичним комітетом ВР компромісного законопроекту по "зеленому" тарифу є неконструктивною позицією і створює проблеми інвесторам в сфері ВДЕ. На його думку, пауза, яку взяли депутати комітету у вирішенні питання "зелених" тарифів, обернеться негативними наслідками для галузі альтернативної енергетики та держави в цілому.

"У людей там буде валитися бізнес, кредити. Вони цього не беруть до уваги. Треба, як мінімум, якось концептуально виходити, поки не бачу рішення. Я розумію, що просто взяли відстрочку. Міністерство сказало, що займається якоюсь загальною політикою", - повідомив Кучеренко.

Депутат вважає, що Герус, "з подачі" якого гальмується пошук компромісу по "зеленим" тарифам, намагається в ручному режимі управляти енергетикою, що призводить до виникнення проблем в галузі.

"У нього немає позиції поки. Він намагається в ручному режимі управляти всім енергосектором. Жоден інститут нормально не працює, комісія не працює, міністерство не працює. Ручне йде управління, ця модель, ми це проходили", - сказав Кучеренко.

Нагадаємо, Посольства Данії, Норвегії та Швеції наголошують на необхідності досягнення на законодавчому рівні компромісу в питанні "зелених тарифів" заради збереження інвестиційної привабливості України та розвитку відновлюваних джерел енергії (ВДЕ). Відповідний лист 12 грудня було направлено на адресу міністра енергетики і навколишнього середовища Олексія Оржеля і голови комітету Верховної Ради з енергетики та житлово-комунальні послуги Андрія Геруса.