RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Озвучено прогноз по втратах України через запуск газопроводу "Турецький потік"

На 15 млрд кубічних метрів зменшиться транзит газу через Україну після запуску російського газопроводу "Турецький потік", який 8 січня урочисто відкрили президенти Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган і Росії Володимир Путін.

Цифри озвучив генеральний директор "Оператора газотранспортної системи України" Сергій Макогон на сторінці у Facebook.

"На жаль, ми не змогли його зупинити. Ми вже відчули його вплив. Транзит газу через Україну в Балканському напрямку з 1/1/2020 здійснюється тільки для потреб Румунії та Молдови. Болгарія, Туреччина та інші країни в цьому регіоні вже не отримують газ через Україну. Як результат, зниження транзиту через Україну в цьому році складе близько 15 млрд м3", - написав Макогон.

Експерт додав, що ситуацію намагаються виправити за допомогою Трансбалканського газопроводу. На його основі вже створено коридор для поставки блакитного палива в Україну з Болгарії, Туреччини та Греції. Тестові поставки розпочнуться вже у січні цього року.

Як інформував "Апостроф" раніше, по газопроводу Eugal - нитці російського "Північного потоку-2", яка йде по території Німеччини до кордону з Чехією, вже пустили газ.