RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Якщо інформація НАБУ щодо Буславець підтвердиться, відповідальність за корупцію має бути максимальною - експерт

У разі, якщо інформація з записів Національного антикорупційного бюро по Ользі Буславець підтвердиться, вона повинна буде понести максимальну відповідальність.

Про це заявив політолог Анатолій Октисюк, коментуючи записи НАБУ, на яких нібито керівництво ДТЕК обговорює призначення Буславець в якості міністра, пише Gazeta.ua.

"У разі підтвердження інформації з записів НАБУ, на яких топ-менеджер ДТЕК обговорює з іноземним громадянином призначення Ольги Буславець в уряд, поза всяких сумнівів, мова йде про корупцію з нанесенням державі шкоди в особливо великих розмірах. Відповідальність за цей злочин також повинна бути максимальною з передбачених в Кримінальному кодексі - 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - говорить експерт.

За його словами, зв'язок Ольги Буславец з ДТЕК "простежувався ще до її призначення в уряд".

"Вона відома реалізацією в інтересах Рината Ахметова скандальної схеми Роттердам+, і саме тому фракція партії Слуга народу відмовилася підтримати її кандидатуру на посаду міністра. Але і в статусі виконуючого обов'язки міністра вона демонстративно протягом майже всього 2020 приймала рішення в інтересах монополіста. Найшокуюче з цих рішень: штучне антиринкове обмеження потужностей Енергоатома, що виробляє дешеву електроенергію, щоб забезпечити продаж дорожчої електроенергії теплових електростанцій Ахметова. Як наслідок, на українському енергоринку одна з найвищих цін в Європі", - вважає Октисюк.

"Українські споживачі досі оплачують надприбутки монополіста, який за сприяння Міненерго цинічно зловживає своїм становищем. Якщо записи НАБУ допоможуть виправити ситуацію і притягнути до відповідальності авторів тіньової схеми, це зніме з економіки корупційну цінову надбавку, яка діє в інтересах лише одного олігарха", - резюмував політолог.