RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Центренерго має заплатити за вугілля: юрист назвав оптимальне рішення у справі "Укрдонінвест Трейдинг" та Центренерго

Оптимальне і законне рішення суду у справі "Укрдонінвест Трейдинг" та Центренерго може бути наступним:Центренерго має заплатити за спожите вугілля.

Таку думку висловив представник "Укрдонінвест Трейдинг", адвокат Сергій Шох, пише видання UWN.

21 червня Верховний суд України ухвалив рішення у справі, що тягнеться 4 роки щодо заборгованності Центренерго перед "Укрдонінвест Трейдинг". Суть справи полягає в тому, що 4 роки тому "Центренерго" отримало від ТОВ "Укрдонінвест Трейдинг" майже 350 тис. тонн вугілля. Але не пояснюючи причин не розраховувалася з постачальником. Сума боргу перед постачальником ТОВ "Укрдонінвест Трейдинг" склала понад 1 млрд 400 млн гривень.

"Укрдонінвест Трейдинг" відвантажив на Центренерго вугілля згідно контракту. Державна компанія вугілля отримала, переробила на електроенергію та продала її споживачам, отримавши прибуток. Після чого відмовилась розрахуватися за сировину… Замість того, щоб визнати борг, Центренерго цинічно і гидко лякає українців якимось там "блекаутом"… Правоохоронним органам було б добре поцікавитись у керівництва Центренерго, куда зникли кошти, отримані від споживачів за електроенергію", - заявив Сергій Шох.

Він зазначив, що "Укрдонінвест Трейдинг" наполягає на необхідності виконання держкомпаніями як своїх зобов'язань, так і рішень суду.

"Рішення суду у справі "Укрдонінвест Трейдинг" та Центренерго може бути лише одним – Центренерго має заплатити за спожите вугілля. Все інше – це сигнал українським та іноземним інвесторам, що в країні, нажаль, немає захисту бізнесу, - підкреслив Сергій Шох.