RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Коновалюк вимагає від Кабміну домогтися "безвізу" для підприємств-експортерів

Щоб врятувати економіку, влада зобов’язана домогтися «безвізу» для українських підприємств.

Таку думку повідомив економіст, лідер громадського руху «Нова Україна» Валерій Коновалюк на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, сьогодні право експорту до Європейського Союзу мають лише невелика кількість українських підприємств.

«Щоб врятувати економіку, влада повинна добиватися «безвізу» для українських підприємств. Учора голова Держпродспоживслужби України Володимир Лапа повідомив про те, що лише 280 вітчизняних підприємств мають право експорту до Європейського Союзу. І це з усіх 350 тисяч наявних за даними Держстату підприємств. Уряд має нарешті розпочати підтримувати наших експортерів», – повідомив Валерій Коновалюк.

Він упевнений, експорт готової вітчизняної продукції принесе значно більше користі економіці України, аніж продаж сировини.

«На підтвердження того, що економіка торгує сировиною, а не товарами: в Україні вчора зафіксовано рекорд експорту зернових – 39,142 мільярда тонн. Разом з тим експортовано лише 306 тисяч тонн борошна. Але якщо, замість зерна продавати готову продукцію, користь економіці буде незрівнянно більше », – наголосив Коновалюк.

Економіст наголосив, що Кабмін повинен домагатися безвізу насамперед для виробників товарів з високою доданою вартістю: а не експортерів ресурсів.

«Потрібно запустити роботу створеного парламентом Експортно-кредитного агентства, яке буде супроводжувати і підтримувати експорт. Треба торгувати товаром, а не сировиною », - резюмував Валерій Коновалюк.

17 травня під французькому Страсбурзі голова Європейського парламенту Антоніо Таяні і представник Мальти, яка головує в Раді ЄС, підписали рішення про безвізовий режим України з ЄС. Рішення про безвізовий режим має бути опубліковано в «Офіційному віснику» ЄС 22 травня. Рішення вступить в силу через 20 днів після публікації.