RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У поточному році особливий пріоритет віддаємо екологічному питанню - гендиректор групи Метінвест

Міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група Метінвест 18 червня провела унікальний віртуальний прес-тур на комбінат ім.Ілліча, під час якого розповіла про сучасний стан підприємств групи, екологічні проекти, що реалізуються, перспективи галузі в цілому і вплив на неї ситуації з поширенням коронавірусу.

У прес-турі взяли участь представники топ-менеджменту групи Метінвест на чолі з генеральним директором Юрієм Риженкова, керівники підрозділів комбінату ім.Ілліча, а також більше сотні журналістів, в тому числі - кореспондент "Апострофа".

Як зазначив Риженков, незважаючи на складнощі, викликані епідеміологічною ситуацією, з початку року група Метінвест успішно продовжувала діяльність, зокрема і в сфері екологічної модернізації своїх підприємств. Так, в першому кварталі в реалізацію подібних проектів було інвестовано близько $150 млн.

"Кошти були спрямовані на найважливіші заходи з підтримки основних потужностей і завершення поточних стратегічних інвестиційних проектів. Особливий пріоритет в цьому році був відданий екологічним питанням", - зазначив Риженков.

До слова, значна частина цих коштів була спрямована на екологічну модернізацію аглофабрики на комбінаті ім. Ілліча, яка ставить за мету зниження на 90% викидів в навколишнє середовище. На сьогоднішній день - це найбільший екологічний проект в Україні подібного роду.

"На комбінаті імені Ілліча та Азовсталі за період карантину виконали 21 капітальний ремонт промислового обладнання, освоїли 16 видів металопродукції. У березні завершили модернізацію збагачувального обладнання на Центрально ГЗК... На Інгулецькому і Північному ГЗК триває будівництво циклічно-потокової технології, Північний ГЗК також зосередився на екологічних проектах", - повідомив Риженков.

Він додав, що всі три місяці карантину підприємства групи Метінвест працювали в штатному режимі, а модернізація виробництва не припинялася ні на хвилину. Особливу увагу було приділено питанням здоров'я співробітників і забезпечення заходів безпеки. Крім того, в умовах карантину група Метінвест запустила цілий ряд серйозних діджитал проектів, спрямованих на забезпечення можливості віддаленої роботи співробітників її підприємств.

Розповів Риженков і про допомогу Метінвесту регіонах, де розташовані підприємства групи.

"Ми успішно включилися в боротьбу з коронавірусом - допомагали містам, де працюють наші підприємства, передавали медикаменти, обладнання, забезпечували киснем маріупольські лікарні, підтримували ветеранів виробництва. Ми навіть відмовилися від податкових канікул, щоб продовжувати місцеві бюджети, щоб місцева влада могла ефективно протидіяти пандемії. Вважаю, що Метінвест успішно пройшов перевірку на адаптивність до непередбачених ситуацій", - резюмував Риженков.