RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

"Нафтогаз" набирає нові борги під високі відсотки - Тимошенко

Державний монополіст НАК "Нафтогаз" продовжує набирати нові борги під високі відсотки при підвищенні ціни на газ.

Про це заявила Юлія Тимошенко на зустрічі з підприємцями Рівненської області.

Лідер "Батьківщини" повідомила, що НАК "Нафтогаз", державний монополіст, вирішив позичити на зовнішньому ринку 500 млн доларів під 11% річних шляхом розміщення євробондів.

"Під 11% річних взяти валюту! В той час, коли ви всі і сотні тисяч підприємців за кожну зароблену копійку намагаються життя покласти, викручуються всією сім'єю, щоб заробити копійку, наш "Нафтогаз", у якого в минулому році десь 40 млрд грн прибутку (профіцитна компанія), вирішив запозичити 500 млн дол. під 11% річних ", - обурилася вона.

Як пояснила голова партії, українці тепер змушені будуть платити тільки за обслуговування цього боргу близько 60 млн доларів щорічно.

"Ось так за нашими спинами працює система великої фінансової піраміди, яка формує державні борги, і на цій піраміді заробляють надприбутки. Саме тому, коли ми бачимо, як формується наш борг і як ми його обслуговуємо, то стає абсолютно ясно, що нас в глобальному просторі використовують на повну", - переконана політик.

З огляду на це Юлія Тимошенко наполягає на тому, що економічну стратегію становлення України може розробити тільки національний інтелект, "який точно зацікавлений в нашій силі і конкурентоспроможності на зовнішніх ринках і в нашій спроможності, адже крім нього ніхто в цьому не зацікавлений".