RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Жителі Голосіївського району Києва домоглися будівництва ЖК з квартирами для воїнів АТО

Після кількох місяців протистояння жителі Голосіївського району Києва та будівельна компанія прийшли до консенсусу – будівництво ЖК «Берген» відновитися у найближчі дні. Про це стало з відомо з меморандуму, опублікованого місцевим активістом Володимиром Рачковим у Фейсбук.

У меморандумі йдеться про низку зобов'язань, які бере на себе забудовник.

«Будівельна компанія здійснює заміну комунікацій, облаштовує територію та виділяє 300 квартир учасникам АТО. Виконання всіх цих вимог стало основою підписання меморандуму. Таким чином найближчим часом будівництво комплексу відновитися», – написав Рачков.

Також в рамках меморандуму активісти з місцевих жителів контролюватимуть будівельні роботи.

«Спочатку політики та їхні поплічники накручували нас: мовляв, постраждає Голосіївський парк. Ми розібралися: будівельний майданчик та парк розділяє міська дорога загального користування. Тобто парк жодним чином не дотичний до будівництва», – зазначив активіст.

За його словами, підписаний меморандум – це результат кількох місяців протистояння.

«Меморандум нас влаштовує. Можливо, він не влаштовує тільки політиків та їхніх посіпак, які не відступають та вимагають припинити роботи на будівництві. Але для політиків наша проблема – це тільки зайвий привід попіаритися. А для нас наш район – це частина життя, і вирішувати мають лише місцеві жителі», – зазначив Рачков.

Місцеві жителі також закликали політиків не спекулювати на будівництві.