RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Київська будівельна компанія заявила про шантаж з боку колишніх прокурорів

Колишні працівники прокуратури блокують будівництво на вулиці Казимира Малевича, 44-46 в Києві, шантажуючи забудовника протестами та судовими справами.

Про це йдеться в заяві будівельної компанії "Геос".

У компанії заявляють, що колишні правоохоронці вимагають гроші – інакше загрожують зупинити будівництво.

"Зведення другої черги багатоповерхівки на вулиці Казимира Малевича, 44-46 блокується кількома колишніми працівниками прокуратури, які розпочали шантаж будівельної компанії "ГЕОС". Друга черга будівництва має розпочатись на земельній ділянці, яка належить будівельній компанії. Разом із мешканцями сусідньої багатоповерхівки, що знаходиться на Ямській 34/35, ми вирішили встановити великий та сучасний дитячий майданчик, облаштувати прибудинкову територію, створити зону відпочинку в дворі", - йдеться в заяві.

У компанії кажуть, що дитячий майданчик, який знаходиться за адресою, небезпечний для дітей.

"Нинішній нашвидкуруч облаштований дитячий майданчик – небезпечний, тому що знаходиться прямо на теплотрасі. У разі виникненні аварійної ситуації можуть постраждати діти. Саме тому ми проводимо роботи для усунення аварійності та побудуємо новий майданчик вже найближчим часом", - додають в "Геосі".

В "Геосі" додають, що обговорюють будівельні роботи з мешканцями сусіднього будинку.

"Наша будівельна компанія розпочала діалог із мешканцями Ямської – разом ми обговорили розвиток майбутнього мікрорайону, прийняли ряд рішень щодо зон спільного користування. Натомість, кілька колишніх правоохоронців з Донецьку розпочали шантаж будівельної компанії. Вони вимагають гроші за можливість розпочати будівництво – у іншому випадку погрожують судовими справами, протестами та перекриттям дороги, як тільки ми почнемо роботи на Казимира-Малевича 44-46", - заявляють в будівельній компанії.

Представники компанії зазначають, що не піддаються на шантаж і продовжують роботи.

"Ми не піддаємося на шантаж і в своїй діяльності керуємося лише українським законодавством. Ми готові вести діалог людьми, що живуть в будинку на Ямській 35/34. Готові вести конструктивну розмову, разом планувати розвиток прибудинкової території, облаштувати спільну зону відпочинку. Ми переконані: будь-які ситуації повинні вирішуватись у рамках правового поля", - заявляють в компанії.

Будівельники закликають жителів сусідніх будинків і активістів не піддаватися на провокації.

“Звертаємося до усіх активістів, мешканців Ямської 35/34, журналістів та правоохоронців: не піддавайтеся на провокації кількох людей, які вирішили заробити на гарному імені будівельної компанії. Ми відкриті до діалогу, але ніколи не підемо на поводу в шантажистів”, - резюмують в компанії.

Найближчим часом компанія "Геос" планує почати будівництво другої черги багатоповерхового комплексу на Казимира Малевича. Нині компанія входить в п'ятірку найбільших будівельних компаній столиці.