RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Існування кібер-армій великих держав стало звичайним явищем - топ-менеджер міжнародної IT-компанії

Існування у великих державах кібер-армій, які створюють кампанії по зараженню інфраструктурних об'єктів і шпигунству стало звичайним явищем.

Про це повідомив технічний директор міжнародного виробника антивірусного програмного забезпечення словацької компанії ESET Журай Малчо в інтерв'ю УНІАН.

"Ми спостерігали ряд кампаній, які, швидше за все, фінансувалися іншими державами - хоч ми завжди дуже акуратно підходимо до встановлення того, хто стоїть за певною атакою, але можемо бачити подібність методів і тактики певних груп атакуючих. Сьогодні стало вже звичним явищем, що у всіх країнах, особливо великих, є свої кібер-армії. Не будемо називати конкретні, але вони є", - сказав він.

За словами Малчо, у подібні армії можуть потрапляти молоді IT-фахівці, яких згодом навчають більш досвідчені хакери. При цьому, він не виключає, що на сторону зловмисників можуть переходити, в тому числі, колишні співробітники зі сфери кібербезпеки.

"З точки зору кібербезпеки, дуже легко зловжити тією силою, яка є в твоїх руках, тому що поведінку кіберзлочинців легко копіювати", - сказав експерт, додавши, що сам він не помічав подібної зміни світогляду серед своїх колег.

За його словами, щоб уникнути такого сценарію, в компанії ESET відповідально підходять до підбору співробітників, щоб у всього колективу на першому місці серед пріоритетів стояло бажання допомагати нужденним в кіберзахисті людям.

"Для нас дуже важливі моральні якості наших співробітників: як вони себе ведуть, що шукають, - і ми промовляємо це ще на етапі співбесіди. Тому, я думаю, дуже малоймовірно, що наші люди захочуть піти працювати на поганих хлопців. Це може статися, але ми намагаємося знайти людей, які дійсно перебувають на світлій стороні", - підсумував Малчо.

За даними ESET, в Україні щодня фіксується близько 300 тисяч нових кіберзагроз для інформаційної безпеки. При цьому, знайти хакерів-зловмисників вкрай складно, компаніям залишається лише проводити щохвилинні моніторинги на предмет виявлення кіберзагроз з метою їх подальшого блокування.

Компанія ESET - міжнародний розробник антивірусного програмного забезпечення і рішень в області комп'ютерної безпеки. Компанія була заснована в 1992 році в Словаччині і на сьогодні представлена більш, ніж в 180 країнах світу.