RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Ліквідація корупції на "Укрзалізниці" позбавить від необхідності підвищувати вартість квитків - "Наш край"

Розпочати боротьбу з корупцією замість підвищення вартості проїзду вимагає від керівництва "Укрзалізниці" партія "Наш край".

Про це йдеться у зверненні до уряду та"Укрзалізниці" співголови партії Олександра Мазурчака.

За його словами , якщо "Укрзалізниця" ліквідує корупцію всередині структури, потреба у підвищенні тарифів на пасажирські перевезення одразу відпаде.

"Керівництво "Укрзалізниці" планує у 2018 році двічі підвищити вартість пасажирських перевезень – загалом на 21%. Причина – нібито збитковість пасажирських перевезень. Одночасно керівництво "збиткового" підприємства очікує прибуток у 100 млн грн за 2017 рік та здійснює закупівлі на 80 млрд грн. При цьому тільки минулого року зафіксовано численні факти корупції всередині "Укрзалізниці", які нанесли державному підприємству збитків на десятки мільйонів гривень. Якщо ліквідувати корупцію, питання збитковості пасажирських перевезень зніметься", – наголосив Мазурчак.

Він також зазначив, щодо підняття цін на квитки не означає автоматичне підвищення якості послуг.

"Сьогодні тисячі українців вимушені подорожувати залізницею з низьким рівнем комфорту. Достатньо подивитися, якими санвузлами та постіллю пропонують користуватись пасажирам у потягах. Вартість квитків зростає, а якість послуг залишається на тому ж рівні. Хоча у статуті "Укрзалізниці" першочерговими завданнями є безпечність та якість залізничних перевезень, а вже потім йдеться про прибуток", – відзначив Мазурчак.

Співголова партії "Наш край" закликав керівництво "Укрзалізниці" не підвищувати вартість соціально важливих пасажирських перевезень.

"Неприпустимо підвищувати тарифи, коли гроші підприємства розкрадаються. Реформи для людей, а не для збагачення чиновників", – підсумував Мазурчак.

Як відомо, у 2018 році в "Укрзалізниці" планують підвищити вартість пасажирських перевезень на 21%. У фінансовий план на 2018 рік закладено цифри дворазового підвищення – по 10% кожне.