RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

"Кентавра" перевезуть до Одеси: подробиці про перебазування першого українського десантно-штурмового катера

Протягом трьох-чотирьох тижнів десантно-штурмової катер проекту "Кентавр" перебазують з Києва до Одеси.

Про це повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на слова начальника Управління кораблебудування командування Військово-морських сил капітана 1 рангу Василя Радчука.

"Зараз на катері - безпосередньо на воді - встановлюють основне і додаткове обладнання, зокрема, навігаційні, обчислювальні комплекси і системи, високоточні елементи та інше. Після цього почнуться швартові і триватимуть заводські випробування", - сказав він.

Також Радчук зазначив, що технічний стан катера і роботу його механізмів перевірять під час ходу по Київському морю. Перебазовувати "Кентавр" з Києва в Одесу буде його екіпаж. Командир судна - старший лейтенант Сергій Одинець, який під час анексії Росією Криму в 2014 році не змінив військовій присязі і вийшов на материкову Україну.

Уже в Одесі розпочнуться державні випробування "Кентавра". За їх результатами він повинен бути прийнятий до складу ВМС України.

Перший десантно-штурмової катер проекту "Кентавр" був побудований на київському суднобудівному заводі "Кузня на Рибальському". Замовлення на його виготовлення надійшло від Міністерства оборони України.

Як повідомляв "Апостроф", 14 вересня "Кентавра" спустили на воду в Києві.